Ekonomi

Sabah yazarı: Rusya-Ukrayna Savaşı'nda Başkan Erdoğan'ın denge politikasının Türk ekonomisine kazandırdıkları görmezden gelinecek gibi değil

10 Ağustos 2022 09:33

Sabah yazarı Şebnem Bursalı, Rus oligarklarının yatlarının Türkiye'de olduğunu belirterek, "Rusya-Ukrayna Savaşı'nda Başkan Erdoğan'ın denge politikasının Türk ekonomisine kazandırdıkları görmezden gelinecek gibi değil" görüşünü savundu. 

Bursalı yazısında, "Rus zenginlere uygulanan yaptırımlar sebebiyle Türk sularında aylardır bulunan ultra lüks yatlar, tatil için kısa bir süre bulunduğum Bodrum'da en çok konuşulan konulardan birisi idi. Zaten Göcek, Türkbükü, Cennet Koyu sularında bulunan bu yatları Bodrum'un her yerinden görmek mümkün. İşin hem ilginç hem de güzel yanı, bu yatların Bodrum ekonomisine ve dolayısıyla Türkiye ekonomisine kazandırdıklarının küçük esnaftan iş insanlarına kadar herkesi memnun etmesi." düşüncesini dile getirdi.

Bursalı şu ifadeleri kullandı: 

"Mayıs ayının ortalarından bu yana Türk sularında bulunan bu yatların ne getirisi olduğunu, işin uzmanıyla konuştum. Sektörün duayenlerinden Begüm Yatçılık CEO'su Begüm Doğulu, 25 yıllık tecrübesiyle bu konuyu hem yakından takip ediyor hem de doğrudan yahut dolaylı üzerine ne düşüyorsa yapıyor. 50 ila 136 metre uzunluğundaki yaklaşık 60 ultra lüks Rus yatının, aylık ortalama 150 bin Euroluk harcama yaptığını söyleyen Doğulu, işin bununla da kalmadığını altını çiziyor. Her yatta sürekli olarak 50 mürettebatın bulunduğu, misafirlerle birlikte bu sayının 70'e kadar çıkması da cabası."