Gündem

Sabah yazarı: CHP geçmişten ders almadığı için kendisini ikinci gösteren anket şirketine kızıyor!

13 Eylül 2024 10:45

Sabah yazarı Nebi Miş, bahsettiği bir anket şirketinin yayımladığı sonuçlara değinerek anket şirketinin AK Parti'yi birinci parti olarak gösterdiğini ve bu durumun muhalefet çevrelerini öfkelendirdiğini iddia etti. Miş, "AK Parti'nin tekrar birinci parti olduğunu gösteren bir anket yayımlandı. Anketi yapan araştırma şirketi, yerel seçimden bu yana her ay CHP'yi birinci parti gösteriyordu. Ancak son aylık anketinde AK Parti birinci çıkınca muhalefetin kamuoyu oluşturucuları öfkelendiler. Anket sonucunun gerçeği yansıtmadığını söylediler" dedi.

Genel Başkan Özgür Özel'in yeni bir siyaset dili denediğini ancak sürdüremediğini söyleyen ve bunun sonuçlarının da anketlere yansıdığını söyleyen Miş bugünkü köşesinde konuya dair şunları ifade etti:

"CHP'yi ikinci parti gösterdi diye öfkelenenler, aslında yerel seçimin ardından siyasetin gerçekliğini analizde bazı doğru şeyler söylemişlerdi. Mesela demişlerdi ki, yerel seçim ve genel seçim farklı. CHP'nin oyu yıllardır değişmediğine göre yerel seçimlerde alınan oylar başka partilerin oyu. Bu seçmenlerin sonucunun kalıcı olup olmadığı CHP'nin üreteceği siyasete bağlı... CHP'nin yeni dönem gel-git siyasetine yönelik tutumlar netleşmeye başladığı için anketlerden bu sonuçlar çıkmaya başladı. CHP'nin erken seçim istemesi bile ona yerel seçimlerde ödünç oy veren seçmenler tarafından onaylanmayan bir yaklaşımdır. Bu dönemde yapılan anketlerden çıkan sonuçlar bir eğilimi gösterir. Seçimlere uzun bir süre olduğu için böyle olması da normaldir. Yerel seçimlerden bu yana seçmenin önemli bir kısmı siyaseti ve partileri izliyor. Karşılaştırmaya devam ediyor. Eğilimlere bakarak siyasetine yöne veren kazançlı çıkar."

Yazının devamı için tıklayın...

 


Berlin Film Festivali’ni kahkahaya boğan Türk: Faruk