Gündem

Sabah yazarından kılıç kaldırıp yemin eden teğmenlere: İsmail Dümbüllü'nün askeri olmaktan öteye geçemezsiniz

03 Eylül 2024 11:09

Sabah yazarı Salih Tuna, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninin ardından kılıçlarını havaya kaldırıp "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atan ve yemin metni okuyan teğmenleri eleştirerek, "Böylesi bir disiplinsizlikle malul olduktan sonra dilleriniz matine-suare 'Mustafa Kemal'in askeriyiz' dese de, pratikte tuluat ustası İsmail Dümbüllü'nün askeri olmaktan öteye geçemezsiniz" dedi. 

Salih Tuna, "İsmail Dümbüllü'nün askerleriyiz" başlıklı yazısında, "Mezun olan teğmenlerin bir kısmının iki farklı ant içmesinden daha fecaat olanı ayrımcılıktır" diyerek, şöyle devam etti:

"Yani, söz konusu teğmenlerin kendilerini diğer teğmen arkadaşlarından adeta ayrıştırmalarıdır.
Bu da lafın düzünü edeceksek, ayrımcılıktan başka bir şey değildir."

"Hangi askerlik bu kadar başıbozukluğu kaldırır?" diye soran Tuna, "Böylesi bir disiplinsizlikle malul olduktan sonra dilleriniz matine-suare 'Mustafa Kemal'in askeriyiz' dese de, pratikte tuluat ustası İsmail Dümbüllü'nün askeri olmaktan öteye geçemezsiniz" ifadelerini kullandı. 

Salih Tuna, şunları yazdı:

"Hayır yani, bu fitne ameliyesi neyin veya kimlerin uğruna gerçekleştirilmiştir? Gencecik teğmenlerimizi kimler taklaya getirmiş, gaflete düşürmüştür. Şayet gaflet değilse ihanet çapında dalalettir."

Yazının tamamını okumak için tıklayın