Sağlık

Sabri Ülker Vakfı’ndan “sağlıklı yaşam rehberi” niteliğinde yeni kitap

05 Ağustos 2024 16:13

Gıda, beslenme ve sağlık alanındaki bilgilerin topluma ulaşması amacıyla projeler geliştiren Sabri Ülker Vakfı, dengeli ve sağlıklı beslenmeyi temel alan bir çalışma gerçekleştirdi. Vakıf yayınlarının okurla buluşturduğu, yemeğe duyulan ilgi, yeme eğilimleri ile yeme bozukluklarının neden olduğu sorunlar ve çözüm önerilerinin yer aldığı “Yeme Psikolojisi- Biyolojiden Kültür ve Politikaya” başlıklı yeni kitaplarını duyurdu.

Kuruluş amacını "toplumu beslenme ve sağlık alanlarında bilimsel ve güvenilir bilgiyle aydınlatmak" olarak tanıtan Sabri Ülker Vakfı, “Sağlıklı yaşam rehberi” kitabını Türkçeye kazandırdı. “İnsanlar yemeğe takıntılıdır” tespitinin yapıldığı kitapta, yeterince yiyeceğe sahip olmayan insanların düşüncelerinin ve eylemlerinin öncelikle yiyecek elde etme amacına yönelik olduğunu anlatıyor.

Özellikle obezite, anoreksiya ve bulimia nevroza başta olmak üzere teşhis edilebilir yeme bozuklukları ve bu sorunların çözümüne odaklanılan kitap, Sabri Ülker Vakfı Yayınlarının Akademik ve Popüler Bilim kategorisindeki eserleri arasında yer alıyor.

Davranışsal sinirbilim alanında çalışan Prof.Dr. Emily Crews Splane, obezite ve uyuşturucu bağımlılığı konularında araştırmalar yürüten Prof. Dr. Neil E.Rowlad ve biyolojik psikoloji uzmanı Doç. Dr. Anaya Mitra tarafından kaleme alınan  ve Buket Sözan’ın çevirisiyle Türkçeye kazandırılan “Yeme Psikolojisi- Biyolojiden Kültür ve Politikaya” başlıklı kitap, Sabri Ülker Vakfı Yayınları tarafından tüm kitapevlerinde satışa sunuluyor.

Sabri Ülker Vakfı Yayınları hakkında;

Sabri Ülker Vakfı, Sabri Ülker anısına, toplumu, beslenme ve sağlık alanlarında bilimsel ve güvenilir bilgiyle aydınlatmak hedefiyle 2009’da kuruldu.

Toplumun tüm fertlerine ulaşma hedefini, “Herkes Okusun Diye” mottosuyla yayıncılık alanındaki faaliyetlerine taşıyan Vakıf, 2020’den bu yana Sabri Ülker Vakfı Yayınları aracılığıyla Türkiye’nin pek çok köşesinden okur ile buluştu.

Özellikle çocuk gelişimine katkı sağlayan çalışmalara odaklanan Sabri Ülker Vakfı Yayınları, Çocuk Kitapları, Akademik ve Popüler Bilim kategorilerinde yurt içi ve yurt dışından referans yayınları okuyucularla buluşturuyor. Kitapseverler, çocuk kitapları sağlığa zararlı olmayan gıda mürekkebi ile basılan Sabri Ülker Vakfı Yayınları’nın tüm eserlerine, kitapevlerinin yanı sıra Türkiye genelinde Şok Marketler’de en uygun fiyatla erişebiliyor.