Politika

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Gülpınar'ın ardından YRP'de peş peşe istifalar: Nerede ise biz de oradayız. Gülpınar nereye biz oraya, AK Parti'ye geçerse biz de geçeriz

AKP'ye geçen belde belediye başkanlarına tepki gösteren YRP'den yapılan açıklamada, "Sayın Gürpınar'la ilgili inancımız tamdır" denilmişti

02 Eylül 2024 17:13

T24 Haber Merkezi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partisi'nden istifa etti. Gülpınar'ın ardından Eyyübiye Meclis üyesi Mehmet Alak ile dört Viranşehir Belediye Meclis üyesi de istifa etti. Böylece Viranşehir Belediye Meclisinde YRP'li meclis üyesi kalmadı. İstifa eden meclis üyeleri ise açıklamalarında, "Gülpınar nerede ise biz de oradayız. Eğer AK Parti'ye geçerse biz de geçeriz" dedi. Gülpınar yola bağımsız devam edeceğini söylese de 31 Mart'tan önce istifa ettiği AKP'ye geri döneceği de iddialar arasında.

Yerel seçimler öncesi AKP'den istifa ederek Yeniden Refah Partisi'nden (YRP) Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Kasım Gülpınar, YRP'den de istifa etti.

Yeniden Refah Partisi’nden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mehmet Kasım Gülpınar, partisinden istifa etti

Geçen ay YRP'den AKP'ye geçen başkanlar

AKP'nin 23. kuruluş yıldönümünde gerçekleşen programda partiye 2 milletvekili, 15 belediye başkanı katılmış, bunlar arasında YRP'den seçilen Adana Feke İlçe Belediye Başkanı Cömert Özen, Samsun Ayvacık İlçe Belediye Başkanı Refahattin Şencan, Ordu Çaybaşı İlçe Belediye Başkanı Mesut Karayiğit, Muş Bulanık İlçesi Yoncalı Belde Başkanı Fehim Kaya da yer almıştı.

YRP "Sayın Gürpınar'la ilgili inancımız tamdır" demişti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Erzurum Aziziye İlçe Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, AKP'ye geçen belediye başkanlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yeniden Refah Partisi'nin 63 belediyesinden 13'ü partimizden ayrıldı. Bu olağan bir durum değil. Bunu normal, olağan, sıradan bir durum olarak göremiyoruz, karşılayamazsınız" demiş, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Kasım Gürpınar'ı bu tartışmalardan tenzih etmişti. Kılıç, "Sayın Gürpınar partimizdedir, Şanlıurfa'dadır. Hizmete devam ediyor ve yine Yeniden Refah Partisi çatısı altında seçildiği gün olduğu gibi beş yıl boyunca hizmete devam etmeye yönelik inancımız ve kanaatimizle kendisiyle ilgili tamdır" demişti.

23. yılında AKP'ye katılan yeni isimler belli oldu!

Gülpınar da istifa etti

Ancak sonuç böyle olmadı ve AKP'den istifa ettikten sonra 31 Mart seçimlerinde YRP'den Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Kasım Gülpınar,ü bugün partisinden istifa etti. Açıklamasında, "Gündemimizi meşgul eden durumlara son vermek, Şanlıurfa’ya daha iyi hizmetlere odaklanabilmek için göreve herhangi bir siyasi partiden ‘bağımsız’ olarak devam etme kararını aldık” dedi.

Gülpınar'ın istifasının ardından partiden başka istifalar da peş peşe geldi. Eyyübiye Meclis üyesi Mehmet Alak da YRP'den istifa etti. Bazı meclis üyelerinin de YRP'den istifa edeceği belirtildi.

İstifa eden YRP'li meclis üyeleri: Gülpınar nerede ise biz de oradayız, AK Parti'ye geçerse biz de geçeriz

YRP'den istifa ettikten sonra sosyal medya hesabından açıklama yapan Alak, "Kasım Gülpınar'la girdiğimiz bu yolda onun bulunduğu siyasi fraksiyonda onunla hareket etme kararı aldık. Sayın Gülpınar nerede ise biz de oradayız" ifadelerini kullandı.

Viranşehir Belediye Meclis üyeleri Ahmet Yıldız, Celal Yeten, Mehmet Şık ve Osman Kaya da YRP'den istifa etti. YRP'den istifa eden meclis üyesi Celal Yeten, Artı Gerçek'e yaptığı açıklamada, "Biz Kasım Gülpınar ile yola çıktık ve o istifa ettiği için biz de istifa ettik. Başkanımız bağımsız devam ederse biz de bağımsız devam ederiz. Eğer AK Parti'ye geçerse biz de geçeriz" dedi.

Dört meclis üyesinin istifasıyla Viranşehir Belediye Meclisinde YRP'li meclis üyesi kalmadı.