Gündem

Saygı Öztürk: İçişleri Bakanı uyuşturucu baronuyla fotoğraf çektirmiş, organize suç örgütü liderine vatandaşlık vermişiz

"Ülkemiz tam anlamıyla 'uyuşturucu bataklığna' dönmüş durumda"

24 Temmuz 2024 10:25

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, uyuşturucu satışı ve kullanımıyla zamanında etkili mücadele edilmemesi nedeniyle Türkiye'nin "uyuşturucu bataklığına" döndüğünü iddia etti. Öztürk, "Bir ülkenin İçişleri Bakanı, uyuşturucu baronu ya da organize suç örgütü lideri olduğu öne sürülen kişilerle bayrağımız önünde fotoğraflar çektirirse hangi polis, hangi jandarma onların üzerine gitme cesareti gösterebilir?" diye sordu.

Öztürk, "Ülkemizi nasıl bu hale getirdiniz?" başlıklı yazısında, Süleyman Soylu’nun gidişiyle birlikte, İçişleri Bakanlığı’na atanan Ali Yerlikaya'nın başta organize suç örgütleri ve uyuşturucu kaçakçılarıyla büyük bir mücadele başlattığını belirterek, "Uyuşturucu kaçakçısını, organize suç örgütünün liderini Türk vatandaşlığına almışız. Uluslararası düzeyde hakkında yakalama ve tevkif müzekkeresi niteliğinde olan ‘Kırmızı Bülten’le İnterpol tarafından arananları, vatandaşlığa aldığımız için suç işlediği ülkeye vermiyoruz. Aklınıza ister istemez şu soru geliyor, bu kişinin vatandaşlığa alınması olayında ne kadar para döndü?" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın