Politika

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Özgür Özel ile ilişkisi olduğu iddiasını yalanladı: Kanser tedavisi görüyorum, iftiracılarla mahkemede hesaplaşacağız

04 Ekim 2024 15:50

T24 Haber Merkezi

Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir ilişkisi olduğu ve bir bebek aldırdığı iddialarını kesin bir dille yalanladı. Kanser tedavisi gördüğünü belirten Durbay, "İftiraya uğradım. Tüm yalanların hesabını mahkemede soracağım" dedi.

Sosyal medya hesabından 5 dakikalık bir video paylaşan Durbay, "Bu açıklama kentim, ailem, partim ve vicdan sahibi tüm insanlar için" diyerek, şunları kaydetti:

"Kolon kanseri olduğumu öğrendim"

"Değerli Manisalı hemşehrilerim;

2 Ağustos günü 2008 yılından beri yaşadığım bir bağırsak rahatsızlığı nedeniyle İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde Doçent Doktor Tayfun Bişgin tarafından yapılan bir bağırsak operasyonu geçirdim. Operasyondan sonra yaşadığım sıkıntılardan kurtuldum. Görevimin başına eskisinden daha iyi bir şekilde döndüm. Fakat geçtiğimiz ay 4 Eylül günü, gelen patoloji raporunda kolon kanseri olduğumu öğrendim. Gerek ameliyatın, gerek ameliyat sonrası sağlık durumumun iyi olması nedeniyle sonuç ne benim ne de doktorlarımın beklediği bir şey değildi. Zira az önce de belirttiğim gibi doktorumun da oluruyla, son derece sağlıklı bir şekilde şikayetim olmadan görevime başlamıştım. 

"Kız kardeşim etkilenmesin diye anlatmadım"

Teşhis sonrası, tüm uzman kadrolarla hem görevimi en güçlü şekilde devam ettirmek hem de en iyi tedaviyi alabilmek adına değerlendirmelerde bulunduk. Tüm süreci şeffaf bir şekilde sizlerle paylaşmak istiyordum. Fakat kız kardeşim riskli bir hamilelik geçirdiği ve erken doğum risk olması nedeniyle açıklama yapmayı onun ve doğacak olan yeğenimin sağlığını etkilememesi adına ertelemiştim.
Bana alçakça iftiralar atanlar yüzünden Dün İzmir Medicana Hastanesi’nde ilk kemoterapimi alırken ailem bu haberler nedeniyle, apar topar İstanbul’a, kardeşimin yanına gidip durumu açıklamak zorunda kaldı. Kendi hastalığımı, karnı burnunda bebek bekleyen kardeşime kendim açıklayamadım. Kendisiyle konuşamadım. Bunun acısını da asla unutmayacağım. Asla affetmeyeceğim.

"İftiraya uğradım"

Ameliyat olduğum günden bu yana organize olmuş, hazımsız bir grup tarafından planlı bir şekilde pek çok iftiraya ve yalana maruz kaldım. Geçtiğimiz gün ise bir alçak tarafından son derece çirkin, ipe sapa gelmez, baştan sona yalanlarla dolu bir yazı dolaşıma sokularak ben, ailem ve Sayın Genel Başkanım hedef gösterildi, iftiraya uğradım. 

"Bu saatten sonra hiçbir özrün kıymeti yok"

Şunu açıkça ifade etmek isterim ki, dünden beri 100’den fazla kişi ve kurum tarafımca mahkemeye verildi. Bu alçaklardan hukuk önünde hesap sorup, hepsini tek tek mahkum ettireceğim. Mahkemeye verildiğini öğrenenlerden bazıları derhal yazılarını kaldırdı ve benimle iletişim kurmaya çalışıp, özür mesajları gönderdiler. Bu saatten sonra hiçbir özrün, ne benim ne de ailemin nezdinde bir kıymeti yoktur. Hakkımda bu adice iftiraları atanlar, mahkum olacaklardır. Ne acıdır ki biz kadınlar bu toplumda sadece fiziki şiddet, taciz ve cinayetle karşı karşıya kalmıyor, böylesi vicdansız erkek egemen siyasi hesaplaşmalarla da hedef alınıyoruz.

"Hesap verecekler"

Herkes bilsin herkes duysun ki bu kirli ve hastalıklı zihniyet yenilmeye mahkumdur. Dün itibarıyla tedavim 2 haftada 1 kez olacak şekilde başlamış durumda. Bir yandan bu hastalık illetiyle mücadele edip tekrar sağlığıma kavuşacak, bir yandan da bu ne idiği belirsizlerle bu yaptıklarının hesabını soracağım. Siyasi hırsları için, böylesine seviyesiz ve aşağılık yalanları yayanlara ve bundan medet umanlara meydanı boş bırakmayacağım! Partimi ve beni, böyle çirkin iftiralarla karalamak isteyenler günün sonunda bunun hesabını yargı önünde ve daha da önemlisi milletin vicdanında en ağır şekilde verecekler."

CHP Gençlik Kolları'ndan Gülşah Durbay'a destek

CHP Gençlik Kolları, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durba'a destek verdi. Durbay'ın kanser olduğunu açıkladığı videolu mesajını alıntılayan CHP Gençlik Kolları, şu notu paylaştı:

"Sen bizim gurur kaynağımız, göz bebeğimizsin Çok daha güçlü döneceksin. Kötülüğü de, hastalığı da birlikte yeneceğiz"

CHP Genel Başkan yardımcılarından da Durbay'a destek: "Bu ülkede kadın olmak zor, hem kadın hem siyasetçi olmak daha da zor"

CHP Genel Başkan yardımcıları da Durbay'a destek mesajı paylaştı. Gökan Zeybek, "Organize kötülüğe karşı Sayın Gülşah Durbay’ın yanındayız" derken, Gamze Taşcıer ise "Birlikte iyileşecek, birlikte kazanacağız" paylaşımında bulundu. İşte o destek mesajları:

Gökan Zeybek: Kendi siyasi ajandalarını beslemek üzere çirkin iftiralara, ipe sapa gelmez iddialara sarılan çürümüş zihniyetlere karşı etten duvar olacağız. Şehzadeler Belediye Başkanımız Gülşah Durbay'a bu açıklamayı yaptıranlar, er ya da geç hesap verecekler. Organize kötülüğe karşı Sayın Gülşah Durbay’ın yanındayız.

Gül Çiftci: 31 Mart seçimlerinde Manisa Şehzadeler’de büyük bir başarıya imza atan kıymetli belediye başkanımız Gülşah Durbay hakkında mesnetsiz iddialarla bir kampanya yürütüldü. Gençlik kollarından bu yana her kademede büyük bir özveriyle çalışan ve mücadele ettiği rahatsızlık nedeniyle tedavi gören değerli başkanımıza yapılan bu karalama kampanyası cevapsız kalmayacak. Karanlık dünyalarında ahlaksız senaryolar yazıp bir kadını, bebek bekleyen kız kardeşini ve ailesini bu zor günlerinde kendi karanlıklarına çekmek isteyenler adalet önünde hesap verecek. Sevgili Gülşah, en kısa sürede sağlına kavuşacağını, çok sevdiğin Şehzadeler’de hemşehrilerinle ve dostlarınla çok daha güzel günlerde bir arada olacağını biliyoruz. Seni çok seviyoruz.

Deniz Yavuzyılmaz: Alçakça bir iftira ile saldırıya uğrayan ve maruz kaldığı iftira karşısında kendisini savunmak zorunda bırakılan Gülşah Başkanımızın yanındayım. Siyasi hırsları için bu yalanları yayanları şiddetle kınıyorum.

Gülşah Deniz Atalar: Bu mücadeleye omuz vermek, sadece bir kadının şahsına değil, her birimizin onuruna yapılmış saldırıya karşı durmak demektir. Kadın olarak siyasetin içinde yer almak, hele ki Türkiye gibi eril siyasetin sert ve çetin yollarında yürümek, her gün yeni bir sınavdır biz kadınlar için. Gülşah Başkanımızın da dediği gibi 'Ne yazık ki, kadınlar yalnızca fiziksel şiddet, taciz ve cinayetle karşı karşıya kalmıyor; aynı zamanda erkek egemen siyasi hesaplaşmaların acımasız hedefi de oluyor.' Bu hastalıklı zihniyetin ve çirkin saldırıların karşısında Başkanımızın yanındayız. Bir kadın olarak siyasette var olmak, daha iyisi için mücadele etmek, yalnızca bireysel bir başarı değildir; bu, her bir kadının hak ettiği eşit ve adil bir dünya için verilen toplumsal bir mücadeledir. Ancak biz kadınlar, tarih boyunca nasıl dayanışma içinde direndiysek, bugün de aynı kararlılıkla bu saldırıları bertaraf edeceğiz. Hem hastalığında hem de bu çirkin iftiralara karşı verdiği hukuki mücadelede Gülşah Durbay’ın arkasında dimdik duracağız. Bu kirli oyunun parçası olanlar, eninde sonunda yargı önünde ve halkın vicdanında hesap verecekler. Hiçbir iftira, hiçbir saldırı, onun başarılı olduğu bu yolda ilerlemesini engelleyemez. Bu süreçte hastalığı da, iftiraları da yeneceğiz. Birlikte iyileşeceğiz, birlikte güçleneceğiz.

Ensar Aytekin: Sevgili Gülşah başkanım, birlikte iyileşecek birlikte güçleneceğiz.

Gamze Taşcıer: Kadın kimliğine sahip olmak siyasette adeta bir savaşın içine sürüklenmek demektir. Bu alanda var olmak, başarıya giden yolda her adımda atılan iftiralarla mücadele etmekle eş anlamlıdır. İstiyorlar ki, sürekli olarak karalanmaya, aşağılanmaya ve hedef gösterilmeye maruz kalalım. Susalım. Kabullenelim. Bizleri, işlevsiz bir cinsiyetçi algıyla mücadele etmek zorunda bırakan bu zihniyet, Ortaçağ'dan beri zehrini saçmaktadır. Ancak yanılıyorlar. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğini sorgulayan, güçlü duran ve sesini yükselten her kadınla kaybediyorlar. Kaybedecekler. Uzun süredir kıymetli yol arkadaşımız Şehzadeler Belediye Başkanımız Gülşah Durbay'a, gazetecilik maskesi altında, çamur at izi kalsın mantığıyla itibar suıkasti düzenleyenler, kendi siyasi ikballerine ulaşmak için her yolu mubah kabul etmektedir. Tarih bu utanmazlığa imza atanları, yalanları gerçek gibi yayanları, iftirayla haysiyet cellatlığı yapanları elbette yargılayacaktır. Unutmasınlar ki, bizler, her türlü zorluğun üstesinden gelebilecek güce ve azme sahibiz. Siz hadsiz eleştirilerinizle, çarpıtılmış gerçeklerinizle ve yalanlarınızla tarihin çöplüğüne atılacaksınız. Biz ise iyilikle ve cesaretle ülkemizi daha adil, eşit ve özgür bir geleceğe taşıyacağız. Ve sana söz Gülşah Başkanım, birlikte iyileşecek, birlikte kazanacağız.

Aylin Nazlıaka: Bu ülkede kadın olmak zor. Hem kadın hem siyasetçi olmak daha da zor. Bir an önce eski sağlığına kavuşman dileğiyle Gülşah Başkan.

Sevgi Kılıç: Değerli yol arkadaşım, Şehzadeler Belediye Başkanımız Gülşah Durbay'a yönelik yapılan aşağılık, alçakça saldırılar, sadece ona değil, kadınların siyasetteki varlığına ve mücadelesine de zarar vermeyi amaçlamaktadır. Gülşah Başkanım, bu zor günlerde yalnız değilsin; seninle birlikteyiz. Sağlık mücadeleni destekliyor, en kısa zamanda sağlığına kavuşmanı diliyorum. Birlikte iyileşecek, birlikte güçleneceğiz.

Zeliha Aksaz Şahbaz: Birlikte iyileşecek, birlikte güçleneceğiz. Büyük geçmiş olsun Gülşah Başkanım.

Suat Özçağdaş: Birlikte iyileşecek, birlikte güçleneceğiz.

Ulaş Karasu: Yarınlar bizim. İyileşeceksin ve mücadelemizi omuz omuza sürdürmeye, büyütmeye devam edeceğiz. Daima yanındayız.
CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke: Gülşah Başkanım, hastalığı da kötülüğü de birlikte yeneceğiz. Birlikte iyileşeceğiz, birlikte güçleneceğiz.