Gündem

Selvi: Bir el Kayseri’yi karıştırıyor; organize gruplar tarafından Suriyelilere yönelik linç olayları yaşanıyor

"Biz bu oyunu Altındağ’da gördük"

02 Temmuz 2024 08:26

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Kayseri’de 7 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu iddiasının ardından ilde başlayan şiddet olayları, Atatürk büstüne yapılan baltalı saldırı,31 Mart seçimlerinden sonra partili isimlere yapılan saldırıları hatırlatarak, “Bir el Kayseri’yi karıştırıyor” diye yazdı.

Ankara’nın Altındağ ilçesinde, 18 yaşındaki Emirhan Yalçın'ın bıçaklanarak öldürülmesinin ardından, mahallede toplanan yüzlerce kişi Suriyelilerin ev ve iş yerlerini taşladığı olayları hatırlatan Selvi, şunları kaydetti:

 “Biz bu oyunu Ankara’da Altındağ’da gördük. Altındağ’da da dışarıdan gelen bir grup Suriyelilerin evlerine, işyerlerine saldırdı. Türkiye’de gayrimüslim vatandaşlarımıza yönelik 6-7 Eylül olaylarının utancını yıllardır silemedik. Şimdi organize gruplar tarafından Suriyelilere yönelik linç olayları yaşanıyor. Ama özellikle de huzurun, hayırseverliğin, üretimin, ticaretin, vatana bağlılığın zirvede olduğu bir şehrimiz olan Kayseri’de bunların yaşanması çok üzücü, çok düşündürücü” ifadelerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


TIKLAYIN-7 yaşındaki çocuğa istismar iddiası Kayseri’yi karıştırdı: Suriyelilerin yoğun yaşadığı mahallede bazı dükkânlar ateşe verildi, 5 polis yaralandı

TIKLAYIN-Bakanlıktan Kayseri'de çocuğa istismar iddiasına ilişkin açıklama: Devlet korunmasına alındı