Gündem

Selvi: Kulislerde ünlü bir CHP’linin yakının gümrüklerle ilgili bir yolsuzluk operasyonunda yakalandığı söyleniyor

“CHP’ye yakın medyanın Ömer Bolat’ı hedef almasında bu operasyonların payı var mı acaba?”

17 Temmuz 2024 07:07

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın görevden alınacağına yönelik iddialara ilişkin kaleme aldığı yazısında, “Siyasi kulislerde ünlü bir CHP’linin yakının gümrüklerle ilgili bir yolsuzluk operasyonunda yakalandığı söyleniyor” diyerek, söz konusu iddialarla Bakan Bolat hakkındaki söylemler arasında bir ilişki olup olmadığını sorguladı.

9 Temmuz’da gerçekleştirilen bir operasyona dikkati çeken Selvi, “İzmir, İstanbul, Isparta, Antalya, Manisa, Aydın, Bursa, Iğdır ve Artvin’de eş zamanlı olarak yapılan operasyonda 16’sı kamu personeli olmak üzere 77 kişi gözaltına alınmış. 50 milyon liralık rüşvet çarkından söz ediliyor. İpek Kumaş Operasyonu’nda yurt dışından getirilen ipek kumaşları, gümrükten girerken daha düşük gümrüklü keten kumaş gibi gösterdikleri, bu ürünlerden alınan numunelerin incelenmek üzere laboratuvara gönderilmesini önlemek için rüşvet verdikleri tespit edilmiş. Gözaltına alınanlar arasında CHP’li ünlü bir siyasetçinin de yakını olduğu ifade ediliyor” diye yazdı.

Selvi, “CHP’ye yakın medyanın Ömer Bolat’ı hedef almasında bu operasyonların payı var mı acaba?” sorusunu gündeme getirdi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.