Spor

Şenol Güneş'ten öz eleştiri: Bu sonuçlar ne bana ne de takıma yakışmaz

19 Eylül 2024 22:57

T24 Spor

Trendyol Süper Lig'in 3. hafta erteleme maçında Trabzonspor ve Kayserispor, Papara Park'ta karşılaştı. Bordo mavililer, 2-0 geriye düştüğü maçta Umut Bozok ve Denswil'in golleriyle maçtan 2-2 berabere ayrıldı.

Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş maçı beIN SPORTS'a değerlendirdi.

"Hücumda top kullanma olarak da sıkıntımız var"

"Maça başlarken geçen maçtan gelen savaşçı ruh vardı. Bugün sahaya çıktığımızda son bolüme kadar karşama vardı. İki maçta gördüğümüz şey savunma yaparken de hücuma çıkarken de eksiklerimiz var. Önce kendimizi değiştireceğiz sonra başkalarını desğiştireceğiz. Sezon başında antrenman yapan oyuncular sahada fiziksel olarak düşüşteyseler ya sakatlığı var ya hazır değil ya yorgun ve tamamen kopuk. Hadi diyelim fiziksel olarak sıkıntı var veya savunma olarak zaafımız var. Hücumda top kullanma olarak da sıkıntımız var.

"Taktikle ilgili konuşacağım bir şey yok"

"Taktikle ilgili konuşacağım bir şey yok, kendilerine söyledim. Önce birebir sonra 11'e 11 iyi olmak gerekiyor. Hadi 6-7 tane iyi olur, 2-3 tane kötü olur. Bunu düzeltmek zorundayız. Birlikte yapacağız, mevcut durum ayna gibi görülüyor. Sakatlıktan çıkmış, henüz hazır olmayan, kadroda olmayan oyuncu daha istekli, daha dikkatli, daha becerili oynuyorsa biz o zaman neden çalışıyor? Burada oynayan oyuncu sahada yeteneğiyle umut veriyorsa onu görmeliyim. Antrenmanda göstermesinin bir anlamı yok. Antrenmanda da gösterecek, maçda da gösterecek."

"Biz bugün maçı 4-0, 5-0 kaybedebilirdik"

"Biz bugün maçı 4-0, 5-0 kaybedebilirdik. Geçen maçtaki umutlarımız herkes yüzde 100'ünü vermediklerini düşünüyorum. Bunu düzeltmek zorundayız. Gücü yetmese bile savaşacak. Fiziksel olarak hazır olan oyuncu topu kazanmazsa neden sahaya koyacağım? Takımı kendi haline bıraksan zaten 4 puan alır. Bu sonuçlar ne bana ne de takıma yakışmaz. Kendimize gelmek için önce kendimizden başlayacağız."