Dünya

Shakhtar Donetsk Başkanı, Mudryk transferinden gelen 25 milyon doları, Ukraynalı askerler için kullanacak

17 Ocak 2023 12:21

T24 Dış Haberler

Ukrayna kulübü Shakhtar Donetsk'in Başkanı Rinat Akhmetov, Chelsea'nin Mykhaylo Mudryk için ödediği bonservis bedelinin 25 milyon dolarını, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı savaş eforuna bağışladı.

Premier Lig devleri Arsenal ve Chelsea, Ukraynalı yıldızın transferi için yarışıyordu, ancak mutlu sonra Chelsea ulaştı. Mudryk, Chelsea'nin Crystal Palace'ı 1-0 yendiği karşılaşmada omzunda Ukrayna bayrağıyla taraftarı selamladı. 

Chelsea, transfer için Shakhtar'a daha sonra yapılacak ödemelerle toplamda 100 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek. 

Bonservis bedelinin, savaş nedeniyle stadını terk etmek zorunda kalan Shakhtar'ı rahatlatabileceği konuşuluyor. 

Ukrayna'nın en büyük oligarkı olarak tanınan kulübün sahibi Akhmetov, "Ukrayna futbolundan konuşabiliyor olmamızın tek sebebi Ukrayna ordusu ve bu zor zamanlarda bize yapılan yardımlar. Evimize gelen kötülüğü sadece birlikte çalışarak yenebiliriz" dedi. 

"Mykhaylo'nun transferinden gelen paranın 25 milyon dolarını askerlerimiz, savunucularımız ve onların ailesi için bağışlıyorum" diyen Akhmetov, paranın tıbbi ve psikolojik desteğin yanına protezler için de kullanılacağını söyledi.

Akhmetov, Ukrayna askerlerinin haftalarca Ruslara karşı savunduğu Azovstal Çelik Fabrikası'nın sahibi. Akhmetov, bu sebeple yeni başlattığı yardım projesinin adının da, "Azovstal'ın Kalbi" olacağını belirtti.