Gündem

Silivri'de otluk alanda çıkıp bazı evlere de sıçrayan yangın kontrol altında

14 Temmuz 2024 15:39

Güncelleme: 15 Temmuz 2024 06:22

Silivri'de otluk alanda çıkan yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş alana yayıldı. Yangında yüzlerce dönüm arazi küle döndü. İtfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yangın, bugün öğle saatlerinde Gazitepe Mahallesi’nde çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle otluk alanda başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş alana yayıldı. İhbar üzerine olay yerine çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibi ve yangın söndürme helikopteri sevk edildi. Yangın, havadan ve karadan yaklaşık 5 saatlik bir müdahalenin ardından kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları ise devam ediyor. Yangında çevrede bulunan evler tahliye edildi. Yaralanma ve can kaybının olmadığı yangında, dumandan etkilenen vatandaşlar, ambulansla hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekipleri yangının çıkış nedeni için inceleme başlattı.

"Silivri tarihinin en büyük yangını"

Yangınla ilgili açıklamalarda bulunan Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, "Gazitepe bölgesinde yaklaşık 8 kilometre uzunluğunda ve 5 kilometre genişliğinde, yani Silivri tarihinin en büyük yangınını yaşadık. Bölgemizde birçok çiftlik evinin bulunduğu alanlarımız vardı oradaki vatandaşlarımızı tahliye ettik, sağlık kuruluşlarına gönderdik. Hayvanlarımızı oradaki her türlü canlıyı korumak adına oradan tahliye ettik. Çok şükür bir can kaybımız yok. Üzüldüğüm nokta aynı anda yaklaşık 6-7 noktada yangın çıkması, burada bir kötü niyet arıyorum. Bütün hemşerilerime geçmiş olsun diyorum. Sevindiğim nokta can kaybının olmaması. Yaklaşık 6-7 tane çiftlik evi tamamen yandı. Tarım arazimizde mahsullerin olduğu bölgede çiftçilerimizin çok büyük bir zararı var." şeklinde konuştu.

"Herkes oturuyor, ayıp"

Çevredeki vatandaşların yangına müdahale etmediğini öne sürerek tepki gösteren bir vatandaş, "Mikrofonla olacaksa herkeste mikrofon var. Herkes orada oturuyor, 5 kiloluk bidonları çıkarıp da bir sulayayım demiyorlar. Ayıp, herkes oturuyor. Koşa koşa geldim buraya ben, yangın var diye." dedi.