Politika

Şimşek-Karatepe görüşmesi AKP'de rahatsızlık yarattı: Gayrı izin verilmemelidir

25 Haziran 2024 11:30

T24 Haber Merkezi

AKP Artvin Milletvekili ve eski Bakan Faruk Çelik ve eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe arasında gerçekleşen görüşmeye tepki gösterdiler. Çelik, "CHP heyetinin açıklamalarından, bir talimat listesi ile görüşmeye gittikleri anlaşılıyor. Bu bir diyalog değildir. Siyasi istismardır, popülizmdir. Ekonomimizin en son ihtiyaç duyduğu şeylerdir" derken, Metiner ise "CHP’nin, AK Parti’mizin kayyımı gibi davranmasına gayrı izin verilmemelidir" ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe: Dört taleple gittik, 4 saatin sonunda değişim iradesi görmedik

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştü.

4 saatten uzun süren görüşmenin ardından Karatepe, Şimşek'e önerilerini 4 ana başlıkta ilettiklerini, ancak anlaşma sağlanamadığını söyledi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise "Bugünkü görüşmede Mehmet Şimşek Bey, basına verilen konularda hükümet olarak ne yaptığımızı dünya örnekleriyle paylaşmış oldu" dedi.

TIKLAYIN - Karatepe ile Şimşek ekonomi için neler konuştu?

"Bu bir diyalog değildir; siyasi istismardır, popülizmdir"

Görüşme ve sonrasında yapılan açıklamalara ilişkin AKP'den tepkiler gelmeye başladı. AKP Artvin Milletvekili Faruk Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İktidar muhalefet diyaloğu demokrasilerde önemlidir. Ancak, CHP heyetinin Hazine Maliye Bakanımız ile görüşmelerden sonra yaptıkları açıklamalar etrafındaki tartışmaları hayretle izliyorum" diyerek, şunları söyledi:

"CHP heyetinin açıklamalarından bir talimat listesi ile görüşmeye gittikleri anlaşılıyor. Burada bir rol karmaşası yaşandığı açık. İktidarın görevi politikaları belirlemek ve uygulamak, muhalefetin görevi iktidarın göremediğini düşündüğü şeyleri dillendirmek ve eleştirmektir. Bir talimat listesi dayatmak değil. Bu tutum Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin iyi niyeti ile bağdaşan bir yaklaşım değildir. Bu bir diyalog da değildir. Siyasi istismardır, popülizmdir. Ekonomimizin en son ihtiyaç duyduğu şeylerdir."

"CHP’nin AK Parti’mizin kayyımı gibi davranmasına gayrı izin verilmemelidir"

Görüşmeye ilişkin açıklamalara bir eleştiri de eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner'den geldi. X hesabında Faruk Çelik'in paylaşımını alıntılayan Metiner, "Katılıyorum. Bu demokratik diyalog değil siyasi körlük ve çapsızlık örneğidir. CHP’nin AK Parti’mizin kayyımı gibi davranmasına gayrı izin verilmemelidir" ifadelerini kullandı.