Kültür-Sanat

Sina Koloğlu: BluTV; 'Atatürk dizisini de keşke yapsaydık'

''Son dönemde en çok konuşulan konuların başında Disney'in 'Atatürk' dizisini yayından kaldırması (sinemalarda ve Fox TV'de gösterileceği duyuruldu), bunda Ermeni lobisinin baskısının rol oynadığı haberleriydi''

26 Ağustos 2023 10:29

Gazeteci-müzisyen Sina Koloğlu, BluTV'nin CEO'su Deniz Şaşmaz Oflaz ile olan röportajından detayları paylaştı. Koloğlu, ''Son dönemde en çok konuşulan konuların başında Disney'in 'Atatürk' dizisini yayından kaldırması (sinemalarda ve Fox TV'de gösterileceği duyuruldu), bunda Ermeni lobisinin baskısının rol oynadığı haberleriydi. Sordum 'Sizin böyle bir projeniz var mı?' diye'' dedi.

Koloğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı şöyle:

BluTV; 'Atatürk dizisini de keşke yapsaydık'

Kasım 2016'da kuruldu BluTV. 'Az ama öz işleri' ile dikkat çekiyor. 'Biz kendimize HBO'yu örnek aldık' diyorlar. Dijital platform felsefelerini 'Biz bir kütüphaneyiz' diye yorumlarken her bir dizinin, zaman içinde kendi değerini bulmasının önemini vurguluyorlar. BluTV'nin CEO'su Deniz Şaşmaz Oflaz böyle bir tarif çiziyor.
 
Son dönemde en çok konuşulan konuların başında Disney'in 'Atatürk' dizisini yayından kaldırması (sinemalarda ve Fox TV'de gösterileceği duyuruldu), bunda Ermeni lobisinin baskısının rol oynadığı haberleriydi. Sordum 'Sizin böyle bir projeniz var mı?' diye.
 
Oflaz gelişmeleri şöyle özetledi; 'Cumhuriyet'in 100'ncü yılı için bir 'Atatürk' dizi projemiz oldu. Hatta bunu bir ekibe yazdırdık. Savaş sahnelerinin çok olduğu bir yapım çıktı karşımıza. Çekerken hakkını vermek lazım bunun da maliyetleri hayli yüksek. Bir ara bu sahneleri çıkaralım dedik. Sonra dizinin değer kaybedeceğini düşündük. Bu nedenle geri çektik.
 
Elbette, “keşke biz de yapsaydık projeyi” dedik. Şu anda yakın zaman için masadaki projelerden değil ama Atatürk projesi yapmak, bu ülkede her yayın kuruluşunun her yapımcının hayalidir. ''Keşke çekseydik'' diye düşünmedik değil sonra. Çünkü izleyiciden de bu yönde çok mesaj aldık ''Bu diziyi siz yapın'' diye'.

Tane tane çekmek zorundayız

Adeta fabrika gibi çalışan bir Netflix var mesela. Blu TV 'kendi çerçevesini bilen hesaplı kitaplı dizi çeken' bir platform izlenimi verdi hep. Az ve öz üretime odaklanarak çalışıyoruz.

İlk ve Son, Bozkır; yeni bölümler geliyor

Yeni sezonların çekimini de ince eleyip sık dokuyor BluTV. Oflaz üç dizinin devam sezonlarının geleceğini söyledi. Başrollerini Özge Özpirinçci ve Salih Bademci'nin paylaştıkları İlk ve Son ile platformun 'özel işi' sayılabilecek Bozkır dizisi. 'Adana İşleri de çok tuttu biz onun da devam bölümlerini çekeceğiz' diye ekliyor Oflaz. Senaryo aşamasındaki projelerin sezona dair sürprizleri önümüzdeki günlerde şekillenecek.''