Magazin

Arabasını 10 yıl Yediemin'de unutan Sinan Akçıl: Kullanmadığım bir araçtı, unuttum, ne yapayım yani?

01 Ekim 2024 22:31

T24 Ankara

Besteci ve müzisyen Sinan Akçıl'ın aracını Yediemin Otoparkı'nda tam 10 yıl boyuncu unuttuğu ortaya çıkmıştı. Kanal D Haber, Akçıl'a bu kadar uzun bir süre aracı nasıl unuttuğunu sordu. Akçıl, "Kullanmadığım bir araçtı, şoför bağlatmış. O aracı unuttum. Ne yapayım yani?" dedi.

Akçıl'ın “Burada bir komiklik var aslında” diye tabir ettiği bu olay, yüz binlerce liralık otopark ücreti ve icra davasına dönüştü.

10 sene önce trafikte durduruldu

Ekim 2014'te Akçıl'a ait araç, trafikte durduruldu. Akçıl, “O kullanmadığım bir araçtı, şoför yakalandı. Balıkesir’den dönerken benim hiç alakam bile yok yakalanmayla. Bağladılar aracı, herhalde trafik sigortasıyla ilgili bir sorun varmış” dedi.

Ardından araç, çekici ile Yediemin Otoparkı'na götürüldü. Akçıl konuyla ilgili “Ondan sonrası benim ihmalkarlığım, yurt dışına gittim, geldim öyle kaldı. Benim unutkanlığım, ben unuttum hakikaten ihmalkarlık yaptım” ifadelerini kullandı.

"'Unutmuşsun zaten o arabayı, bize ver' mesajı gelmiş"

Çekilen aracı 10 sene boyunca aklına gelmeyen Akçıl, “Komik ama yani şimdi bana sabahtan beri 2 bin 500 tane direkt mesaj gelmiş, 'Ne olur Sinan abi, unutmuşsun zaten o arabayı, bize ver' falan diye. İnanılır gibi değil yani” dedi.

Aracını almak için avukatı aracılığıyla otoparkla iletişime geçen Akçıl, “Benim aklıma gelince onların da aklına geldi. Onlar da bizden şey istedi... Otopark 900 falandı başta. Sonra 400’e düşmüşler sonra 100 bin liraya anlaştık” diye ekledi.

Akçıl aracını, ödemeyi yaptıktan sonra alacak.

'Gecenin Kıyısı'nda taraf tutmanın anlamsızlığı üzerine bir hikâye