Gündem

Sinan Ateş cinayeti sanığı Demirbaş'tan savcıya, "Onlarla aynı safta olmayın" mesajı: Sorgusunda önceki savcıların görevden alındığını hatırlatmış

14 Haziran 2024 17:12

T24 Ankara

Sinan Ateş cinayeti davasında azmettirici olarak görünen eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın, bilirkişi raporunun dosyaya girmesinden sonra Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile yapılan sorgusu dava dosyasına girdi. Demirbaş’ın ifadesi sırasında savcı Ayhan Ay'ı, "(görevden alınan savcılar) Durdu Özer ve Durmuş Ali Kaya nerede, onlarla aynı safta olmayın" diyerek tehdit ettiği ortaya çıktı.

TIKLAYIN - Sinan Ateş dosyasına bakan kritik savcılar kararname ile dağıtıldı: Başsavcıvekiline tenzili rütbe, savcıya Diyarbakır Çınar'a atama

Öldü

Öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in dava dosyasına giren ve avukatlarla da paylaşılan SEGBİS sorgu görüntülerinde Demirbaş'ın, soruşturmaya Olcay Kılavuz ile Ahmet Yiğit Yıldırım'ı şüpheli olarak kaydeden, bilirkişi raporunu dosyaya kazandırdıktan sonra görevden alınan başsavcı vekili Durdu Özer ve savcı Durmuş Ali Kaya’yı hedef aldığı anlaşılıyor.

Demirbaş: Onlarla aynı safta durmayın

Demirbaş, bu isimlerin soruşturmadan alınmasını hatırlatarak, ifadesini alan savcı Ay'a, "Durdu Özer nerede, Durmuş Ali (Kaya) nerede? Onlarla aynı safta durmayın" diyor.

Demirbaş, ifadesinde, "Bu olay siyasi mecraya çekilmek isteniyor. Lütfen buna alet olmayın, bu günaha ortak olmayın sayın savcım. Durdu Özer nerede, Durmuş Ali (Kaya) nerede? Onlarla aynı safta durmayın. Onların tehdit siyaseti hesaplaşmadır. Siz onlarla iş birliği içinde olmayın."

Ay: Ben siyasetle alakası olan bir savcı değilim

Savcı Ay ise Demirbaş'a şu yanıtı veriyor:

"Tavsiyelerini kendine sakla. Ben siyasetle alakası olan bir savcı değilim. İspat edilirse de istifa ederim. Yorum yapmak yerine benim söylediklerime cevap ver."

T24’ÜN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DOSYASI

Cinayete ilişkin tüm haberler için tıklayın.