Gündem

Sinan Ateş'in ablası Erdoğan'a seslendi: Ben, bu cenahın içinden geldim, "yapamaz" dediğimiz her şeyi yapacaklar

30 Mayıs 2024 08:50

Ankara'da uğradığı suikastle öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş, tehditler aldığını ancak korkmadığını ve koruma istemediğini belirterek, "Ben bu cenahın içinden geldim. Ben bunların hepsini biliyorum, 'yapamaz' dediğimiz her şeyi yapacaklar" dedi. Ateş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, artık devreye girmesi gerektiğini söyledi. 

TELE1'e konuşan Selma Ateş'in açıklamaları şöyle:

"Koruma verilseydi, kardeşim belki yaşardı"

"Yoğun tehdit alıyorum zaten. Bulunduğum yerde, biliyorsunuz ben İzmir’de yaşıyorum ama aldığım tehditler belli. Fakat benim kardeşim de tehdit aldığını söyleyip koruma istediğinde, maalesef kardeşime bir koruma verilmedi. Belki koruma verilseydi, benim kardeşim yaşardı. Ben, başka insanların benim yüzümden ölmesini ya da polislerimizin şehit olmasını istemem. Ben, koruma istemiyorum. Ben, zaten kardeşimin yolunda ölmeye hazırım. Ben, tehditlerinden korkmuyorum, hiçbirinin tehditlerinden korkmuyorum. Çünkü 10 tanesi bir araya gelse, bir Selma Ateş edemeyecek.

"Ben, bu cenahın içinden geldim; 'yapamaz' dediğimiz her şeyi yapacaklar"

Çünkü ben, bu cenahın içinden geldim. Ben, bunların hepsini biliyorum ve 'yapamaz' dediğimiz her şeyi yapacaklar. Kadına kurşun atacak kadar alçaklarsa, bunlara söylenecek hiçbir şey yok. Bu aşamadan sonra Cumhurbaşkanı'nın devreye girmesi gerektiğini düşünüyorum.

"Adalet bir gün herkese lazım olacak"

Son olarak da 1 Temmuz’da Sincan cezaevi kampüsünde yapılacak olan duruşmaya adalet isteyen, aydınlık bir Türkiye arzu eden herkesi bekliyorum. Yanımızda olmanızı istiyorum, çünkü adalet bir gün herkese lazım olacak.

"Adalet uğruna savaşacağız"

O kadar çok tehdit var ki, inanın. İşte Instagram’dan, Twitter’dan, gizli numaralardan. Şimdi gizli numaraları kapattık ama. Diyorum, yine yine söylüyorum. Biz kadınlar olarak, yani kadınlar kaldık, annem, ablam, ben, diğer Ayşe de benim kız kardeşim, hepimiz bu adalet uğruna savaşacağız, elimizden geleni yapacağız. Söylediğim gibi ben, ömrüm boyunca hiçbir şeyden korkmadım.

"Sinan'ın yeri çok ayrıydı"

Hayatımdaki en değerli kişi Sinan. İki tane evladım var ama Sinan’ın yeri çok ayrıydı. Çünkü ben, Sinan’la abla oldum, anne oldum, abi oldum, arkadaş oldum, dost oldum, kardeş oldum. Sinan benim için çok değerliydi. Ben, Sinan uğrunda seve seve ölüme gitmeye razıyım. O sebeple ömrümün sonuna kadar, son nefesime kadar Sinan için mücadele edeceğim. Adaleti sağlamak için elimden geleni yapacağım.

"Elimizdeki belgelerin hepsini sunmaya hazırız"

Bu aşamada da yanımızda olan herkese çok teşekkür ediyorum. Yine söylüyorum siz basın mensuplarına; Allah razı olsun. Siz, yargıdan daha çok şey biliyorsunuz. Daha çok şeyi paylaşıyorsunuz. Anlatabilme hakkını verdiğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum. Çünkü hani söyleniyor ya; diğer kanallara niçin konuşulmuyor? Diğer kanallar da çağırsalar gideceğiz. Siz bizi çağırdınız, davet ettiniz, biz size geldik. Diğerleri davet etse, onlara da gideriz. Elimizdeki belgelerin hepsini de sunmaya hazırız. Yeter ki, haklı davamızda yanımızda olsunlar”

 

T24’ÜN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DOSYASI

Cinayete ilişkin tüm haberler için tıklayın.