Gündem

Şirket CEO'su özür dileyerek istifa etmişti | Patiswiss'ten açıklama: Hatasından dönene el uzatmak, özür dileyene kucak açmak erdemdir

08 Haziran 2024 00:36

T24 Haber Merkezi

Şirket CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun sosyal medyada bir kullanıcının yaptığı “küflü çikolata” paylaşımına verdiği yanıtla gündeme gelen Patiswiss markası, basın açıklaması yayınladı. "Patiswiss markasına yönelik ithamların, çoğu zaman dozunu aşan eleştirilerin, bilgi yanlışlarına dayanan saldırıların hız kesmeden devam etmesinden büyük üzüntü duyuyoruz" ifadelerinin yer aldığı açıklamada, "hatayı kabul edip özür dilemek kadar, hatasından dönene el uzatmanın, özür dileyene yeniden kucak açmanın da bir erdem olduğundan" bahsedildi. Tunaoğlu, Patiswiss çikolata hakkında sosyal medyada eleştiride bulunan müşterisiyle kurduğu diyaloğun gündem olmasının ardından özür dilemiş, yönetim kurulu başkanlığından istifa etmişti.

TIKLAYIN - "Pastacı Kız"dan şirket sahipliğine... Gündemden düşmeyen Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu hakkında çarpıcı iddialar

Patiwiss markasının CEO'su Tunaoğlu, Linkedin'den bir müşterinin Patiswiss olduğunu iddia ettiği küflü çikolata paylaşımının ardından tepki çeken birçok paylaşımda bulunmuş, tüketiciye verdiği cevaplarda dilbilgisi üzerinden eleştirilen Tunaoğlu, okuduğu kitapların videosunu paylaşmıştı. Son olarak Tunaoğlu sosyal medya hesabından özür metni yayınlayarak şirketin "yönetim kurulu başkanlığı"ndan istifa ettiğini açıkladı. Patiswiss'in yeni CEO'su da istifa eden Tunaoğlu'nun eşi olmuştu.

TIKLAYIN - Patiswiss CEO’su Yıldız’ın, 2013’te bitirdiğini söylediği yüksek lisans programı ilk mezununu 2015 yılında vermiş

"Patiswiss markası, bu ülkenin bir değeridir"

Patiwiss'in yayınladığı basın açıklamasının tam metni şöyle:

"Kamuoyunun bilgisi ve dikkatine:

Son günlerde sosyal medya başta olmak üzere farklı platformlarla dile getirilen konularla ilgili kamuoyunu bir kez daha bilgilendirmek isteriz.

Patiswiss markası, bu ülkenin bir değeridir.

Bu topraklarda doğmuş, büyümüş, gıda güvenliği konusunda Türkiye’ye öncülük etmiş, Türk insanına sağlıklı, kaliteli ürünler sunma misyonundan bir gün bile uzaklaşmamış ve tüm bunların ötesinde, 600’ü kadın olmak üzere 800’den fazla çalışana istihdam sağlamaktan her daim gurur duymuş bir Türk markasıdır.

"Saldırılar hız kesmeden devam ediyor"

Son birkaç aydır; yapılan hatalar, dilenen özürler, çıkarılan dersler, bunlara ilişkin atılan adımlar ve yapılan tüm duyurulara rağmen, Patiswiss markasına yönelik ithamların, çoğu zaman dozunu aşan eleştirilerin, bilgi yanlışlarına dayanan saldırıların hız kesmeden devam etmesinden büyük üzüntü duyuyoruz.

Belki de bugüne kadar kendimizi daha iyi ifade etmeliydik.

Belki bunda da hatalıyız.

Kaleme aldığımız bu açıklamayı da bu amaç için kullanmak isteriz.

"Hatasından dönene el uzatmak erdemdir"

'Patiswiss Türkiye’nin değeridir' cümlesi içi boş, hissiz, ezber bir cümle değildir.

Patiswiss’i tanıyan, bilen; bu markayı mağazalarına sokan her bir kurum/kuruluş bunu çok iyi bilir.

Diğer yandan, Patiswiss Türkiye’nin bir değeri olmakla beraber, Türkiye’nin ve Türk insanının sahip olduğu değerleri de pusula kabul eder.

Bu değerler, Türkiye’de faaliyet gösteren her bir kuruma erdemli olmayı zorunlu kılar.

Ve hatayı kabul edip özür dilemek kadar; hatasından dönene el uzatmak, özür dileyene yeniden kucak açmak da bir erdemdir.

İş ortaklarına teşekkür

Bu erdemi gösteren, bu süreçte bizleri her daim destekleyen ve Patiswiss’i raflarına taşıyarak bizlere olan güvenini ortaya koyan tüm iş ortaklarımıza, bizlere inanan müşterilerimize ve tüm Türk halkına teşekkür eder; Türkiye’nin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutlarız.

Saygılarımızla"

TIKLAYIN - Patiswiss işçileri anlatıyor: Şımarık bir burjuva, işten çıkarılınca psikolojim düzeldi, canını kurtaran şükredip kaçıyor!

TIKLAYIN - Patiswiss’in sermayesi 8,5 ayda yüzde 700 artmış, 28 milyon TL’den 200 milyon TL’ye çıkmış

TIKLAYIN-'Küflü çikolata' eleştirisine verdiği cevapla gündem olan Patiswiss'in CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, yönetim kurulu başkanlığından istifa etti

TIKLAYIN - Küflü çikolata tartışması: Patiswiss'in yeni CEO'su istifa eden Elif Aslı Yıldız'ın kocası oldu

TIKLAYIN - Patiswiss'te yeni skandal: İsviçre merkezli Patiswiss AG marka koruma ihlalinden dava açmış