Dünya

Sky News: Dünya liderleri, İsrail-Hamas savaşı tırmanırken Mısır'da düzenlenecek barış zirvesine katılacak

Britanya merkezli Sky News, dünya liderlerinin Kahire'de düzenlenecek uluslararası barış zirvesine katılmak üzere Mısır'a geleceğini bildirdi.

20 Ekim 2023 13:53

T24 Dış Haberler

Britanya merkezli Sky News, dünya liderlerinin Kahire'de düzenlenecek uluslararası barış zirvesine katılmak üzere Mısır'a geleceğini bildirdi. 

İsrail-Hamas savaşının tırmanması endişeleri arttırırken Reuters'a konuşan kaynaklar Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin Cumartesi günü zirve için Mısır'da olacağını aktardı. Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna da zirveye katılacak.

Japonya Dışişleri Bakanı Yoko Kamikawa da yarın Mısır'ı ziyaret edeceğini doğruladı.

Kamikawa, "İsrail ve Filistin'i çevreleyen durumu görüşmek üzere Mısır hükümetinin ev sahipliğinde düzenlenecek olan Kahire Barış Zirvesi'ne katılmak üzere Mısır'ı ziyaret etmeyi planlıyorum" dedi.

Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa da toplantıya katılacak isimler arasında. 

Güney Kıbrıs Yönetimi Cumhurbaşkanlığı'ndan bir kaynak ise Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis'in de zirveye katılacağını ve kendisine ülkenin Dışişleri Bakanı Constantinos Kombos'un eşlik edeceğini söyledi.

Bahreyn devlet haber ajansının bildirdiğine göre Bahreyn Kralı Hamad bin İsa El Halife de Kahire Zirvesi'ne katılacak.

Daha önce Rishi Sunak'ın İsrail-Hamas savaşının tırmanmasını önlemeye yönelik diplomatik çabaların bir parçası olarak bölge turunun üçüncü durağı olan Mısır'a gideceği bildirilmişti. Ancak Sunak'ın zirveye katılıp katılmayacağı henüz belli değil.