Gündem

'Sokak Kedisi' kanalının sahibi Ebru Uzun Oruç'a saldırıda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıldı

15 Ağustos 2022 16:28

Sokak Kedisi adıyla yaptığı sokak röportajlarıyla tanınan Ebru Uzun Oruç ve eşi Barış Oruç'a saldırı sonrası gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıldı. Oruç, "Basının susturulması, halkın söz hakkının elinden alınması demektir" yorumunda bulundu.

Yaptığı sokak röportajlarıyla sosyal medyada paylaşılan 'Sokak Kedisi' adıyla bilinen Ebru Uzun Oruç, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda saldırıya uğradığını açıklamış ve "Bağdat Caddesi'nde eşim Barış Oruç ve ben 4 silahlı kişinin saldırısına uğradık. Durumumuz iyi merak etmeyin. Şu an Emniyet'ten çıktık" demişti.

3 kişi serbest

Saldırı sonrası gözaltına alınan 3 şüpheli serbest bırakıldı. Şüphelilerin serbest bırakılması sonrası sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Oruç, şu ifadeleri kullandı:

"Bizlere planlı ve kasten yapılan saldırıdaki failler yakalanmış olup, ifadeleri alınarak serbest bırakıldılar. Bilinmelidir ki, bu saldırı sadece Sokak Kedisi ekibine yapılmamış, halkın konuşma ve fikir özgürlüğü hedef alınarak, ülkemizdeki tüm basın mensuplarına yapılmıştır! Basının susturulması halkın söz hakkının elinden alınması demektir! Halkın söz hakkını gaspetmeye çalışan zihniyetle Sokak Kedisi ekibi olarak mücadele etmeye ve de halkın sesini, çok daha büyük bir kararlılıkla duyurmaya devam edeceğiz."