Gündem

Sokakta tartıştığı iki kişiyi öldürmüştü; kadın cinayetinden girdiği cezaevinden tahliye edilmiş!

Müebbet hapis cezası verilen Ümit Ekmekçi, iyi hal indiriminden cezası 30 yıla indirilmiş

15 Ağustos 2022 11:27

Adana'nın Yüreğir ilçesinde sokakta tartıştığı Ramazan Demirtaş ile Sergen Çelik'i öldürüp, 2 kişiyi de yaralayan Ümit Ekmekçi'nin boşanmak isteyen eşini de öldürdüğü ortaya çıktı. Sebiha Ekmekçi'yi öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapse çarptırılan, duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezası 30 yıla indirilen Ekmekçi'nin, geçen yıl 'yurt dışı yasağı' şartı ile tahliye edildiği belirtildi.

24 Temmuz'da Çamlıbel Mahallesi'nde meydana gelen olayda, otomobil ile gezen Ümit Ekmekçi ile yanındaki Cumali Gültekin, sokakta Ramazan Demirtaş, Sergen Çelik, Muhammet Savah ve Serhat Saygılı ile tartışmaya başladı.

Küfürleşmeyle büyüyen kavgada Demirtaş, belindeki tabancayı çıkarıp ateş açtı. Ekmekçi de tabancasıyla karşılık verince çatışma çıktı. Kavgaya karışan 5 kişi, silahlardan çıkan kurşunlarla yaralandı. Yaralanan Demirtaş, Savah, Saygılı ve Ekmekçi'yi, arkadaşları hastaneye götürdü.

Silahla vurulan Sergen Çelik olay yerinde, Ramazan Demirtaş ise hastanede hayatını kaybederken, olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri de silahlardan ateşlenen 28 boş kovan buldu.

İyi hal indirimi verilmiş

Hastanedeki tedavileri tamamlanan şüpheliler, taburcu edildikten sonra gözaltına alındı. Emniyete götürülen şüphelilerden Ümit Ekmekçi'nin, 1 Ekim 2004'te "Bizde erkek, kadını boşar. Beni boşayacaksın, yoksa görürsün" dediği öne sürülen eşi Sebiha Ekmekçi'yi öldürdüğü ortaya çıktı.

Eşini öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapse çarptırılan, duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezası 30 yıla indirilen Ekmekçi'nin geçen yıl 'yurt dışı yasağı' şartı ile tahliye edildiği belirtildi.

Emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edilen Ümit Ekmekçi tutuklanırken, Cumali Gültekin, Muhammet Savah ve Serhat Saygılı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)