Gündem

Sosyal medyada "çocuğa istismar" görüntüleri: 5 yaşındaki kuzenine dudağını öptüren kadın tutuklandı

24 Haziran 2024 23:30

TikTok'taki canlı yayında 5 yaşındaki kuzenine kendisini dudaklarından öptürdüğü görüntüleriyle tepki çeken kadın, 'cinsel istismar' suçundan Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde gözaltına alındı. Çocuğun ve ailesinin Sivas'ta yaşadıkları, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında onların da ifadesine başvurulacağı belirtildi.

Gözaltına alınan D.Ö, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Kadın, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan, dün bazı sosyal medya mecralarında bir kadının etkileşim alabilmek için bir çocuğu istismar ettiğine dair paylaşımlarına ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, olayın sosyal medyada yayıldığı andan itibaren il müdürlüğü ekiplerinin emniyet birimleriyle koordinasyon içerisinde harekete geçtiği belirtilerek, videodaki kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Çocuğun ailesiyle yapılan görüşmede, videonun eski olduğu bilgisinin edinildiği aktarılan açıklamada, "Meslek elemanlarımız tarafından aileye danışmanlık hizmeti verilmiştir. Psikolojik sağlamlığını artırmak adına aile yanında bulunan çocuğun durumu yakından takip edilmeye devam edilecektir. Söz konusu TikTok hesabı Bakanlığımızın girişimleri sonucu kapatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Bakanlık olarak sürecin yakından takip edileceği vurgulandı.

Ne olmuştu?

TikTok'ta bir kadın, çocuk yaştaki kuzeniyle dudak dudağa öpüştüğü anların videosuyla infial yarattı. Görüntülerde TikTok üzerinden canlı yayın yapan D.K. adlı kadın kullanıcı, 5 yaşındaki kuzeninden "ben dudak seviyorum, beni dudağımdan öp" diyerek dudağından öpmesini istedi. Kadının bu sözleri sonrasında minik çocuk kadını öpünce de, genç kadın "öpmedin, yaladın" diyerek yanıt verdi.

Sosyal medyadan yayılan ve çocuğun istismarı olarak nitelenen görüntüler büyük tepki topladı. 

Görüntüler sosyal medyada çocuğa yönelik istismar olarak tepkilere neden olurken D.K. X hesabından yaptığı açıklamada kendisine tepki gösterenlere yanıt verdi.

Çekilen videodaki çocuğun kuzeni olduğunu belirten D.K. ilk açıklamasında, "Arkadaşlar (istismar) adı altında yine bir video paylaşıp gündem etme çabası içerisindeler. Çekilen video kuzenimle ailesinin de yanımda olduğu ve istismarın söz konusu bile olmadığı hatta sayfada başka videolarında olduğunu belirtmek isterim. Bu şekilde istismar adı altında paylaşıp reklam yapan kendi kafasına göre yazı yazan ve etkileşim yaratmaya çalışan insanlara gerçekten üzülüyorum. Sayfaya yazılan yazı üzerinden şikayetimizi yapacağımızı ve görüntümü paylaştığı içinde gerekli işlem yapılacaktır" dedi.

D.K. ikinci açıklamasında ise "Kuzenim ve biz birbirimizi öpüp koklayarak seviyoruz. Çocuk beni öpüyor, seviyor, yalıyor. Anasının babasının ve herkesin yanında bunu bana yapıyor ve etkileşim için istismar yazılıyor sırf beğeni toplamak ve linçten videonuz izlensin diye. Vallahi acıyorum ya istediğiniz kadar paylaşın. İstismar gizlidir kıyıda köşede çoluğa çocuğa bir şeyler yapmaktır. Ben kuzenimi istismar etmiş olsam çocuğun ailesinin yanında çocuğun beni öptüğü videoları çekim yapmam ve yüklemem bunu sosyal medyaya. Allah yardım etsin size . Siz kendi kendinize etkileşime devam benim zamanım yok sizin gibi boş insan olmadığım için açıklamalarımı yaptım işinize bakın" diye konuştu.