Politika

Soylu’dan Cumhur İttifakı yorumu: Liderimiz Erdoğan ve Türkmen Beyi büyüğümüz Bahçeli tarih inşa ediyorlar

13 Haziran 2024 19:26

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmesi ve öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'i ağırlamasının ardından yaşanan gerilim sürerken, Cumhur İttifakı ortağı MHP'ye yakın isimlerden eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından "Cumhur İttifakı" açıklaması yaptı. Bahçelinin “rest” olarak yorumlanan ve yankı uyandıran açıklamasının ardından Soylu, "Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ve Türkmen Beyi Büyüğümüz MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli tarih inşa ediyorlar" ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN - Bahçeli'den sert çıkış: AK Parti içinde suyu bulandıranları da dikkate alarak, normalleşmeye engel görülüyorsak gereğini yaparız!

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU'NUN ANALİZİ - Bahçeli "AKP içinde suyu bulandıranlar, feragat ederiz, gereğini yaparız" sözleriyle ne demek istedi; Cumhur İttifakı'nın sürmesini koşula mı bağladı?

Özel, bugün yaptığı açıklamada Bahçeli'nin "AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifakın vücuda gelmesi, MHP'nin temennisidir" sözlerine ilişkin olarak "Belli ki Cumhur İttifakı'nda sorunlar var. Sayın Bahçeli'ye bir davette bulunayım; ittifakından memnun değilse, bizim ittifakımıza, Türkiye ittifakına katılabilir" ifadelerini kullanmıştı.

Soylu, Bahçeli ve Özel'in açıklamalarının ardından sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımında "Cumhur İttifakı, Türkiye Yüzyılını gelecek yüzyıllara Türk’ün onurlu asrı olarak emanet edecek" ifadelerini kullandı, ittifakın süreceğinin sinyallerini verdi.

"Cumhur İttifakı tüm unsurlarıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin ta kendisidir"

Soylu'nun paylaşımının tam metni şöyle:

"Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ve Türkmen Beyi Büyüğümüz MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli tarih inşa ediyorlar.

Cumhur İttifakı tüm unsurlarıyla;
Selçuklu'dur, Osmanlı'dır…
Türkiye Cumhuriyeti’nin ta kendisidir.
Değerleri her gün bozulan dünyanın vicdanıdır.
Milli manevi varlığımızı ve birliğimizi geçmişimize sadakat, geleceğimize olan sorumluluğumuzla sahiplenmektedir.

Cumhur İttifakı, Türkiye Yüzyılını gelecek yüzyıllara Türk’ün onurlu asrı olarak emanet edecektir.
Allah bizimle beraberdir."

TIKLAYIN - Özgür Özel'in "Bahçeli ittifakımıza katılabilir" çağrısına AKP'den yanıt: Saygısız bir siyasi saldırganlık

TIKLAYIN - Özgür Özel'den Devlet Bahçeli'ye çağrı: Memnun değilse, bizim ittifakımıza katılabilir

TIKLAYIN - Bahçeli'nin çıkışının ardından AKP'den 'ittifak' yanıtı: İrademiz tamdır, güçlü siyasetlere imza atmaya devam edeceğiz

TIKLAYIN - AKP'den Bahçeli'ye 'ittifak' yanıtı: İrademiz tamdır, güçlü siyasetlere imza atmaya devam edeceğiz

TIKLAYIN - "Allah bana yeter" yüzüğüyle mesaj verdiği iddia edilen Bahçeli'den açıklama: Cumhurbaşkanımız herkesle görüşebilir, mahsur fitnenin kamçılanması