Politika

Sözcü Çelik, AKP kampından bildirdi: Tasarruf tedbirlerine uyarak minimum düzeyde imkanla gerçekleşiyor

01 Haziran 2024 20:22

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığındaki AKP İstişare ve Değerlendirme Toplantısı devam ediyor. 

AKP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesindeki bir otelde düzenlenen AKP 31. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı devam ederken gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, toplantı kapsamında yapılacak oturumlara ilişkin bilgi veren Ömer Çelik, "Birinci konumuz, Gazze'de gerçekleşen katliamlar konusundaki değerlendirmelerimizin ve Türkiye'nin duruşu konusunda Cumhurbaşkanımızın konuşmasında belirttiği çerçevedeki siyasetimizin bundan sonra da sürdürüleceğidir" ifadelerini kullandı.

Genel merkez çalışmalarıyla ilgili özel bir oturum yapıldığını belirten Çelik, bu oturumda Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın sunum gerçekleştirdiğini söyledi.

Parti grubu çalışmalarının ise Grup Başkanı ve Grup Başkanvekilleri tarafından gerçekleştirildiğini belirten Çelik, eğitim konusunda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in değerlendirmesinin istişare edileceğini aktardı.

"Erdoğan'ın başkanlığında soru-cevap şeklinde istişare toplantısı yapılacak"

Bir oturumda da Hazine ve Maliye, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Tarım ve Orman Bakanlarının sunum gerçekleştireceğine işaret eden Çelik, bu politikaların, bütün katılımcılar tarafından istişare edileceğini ifade etti.

Çelik, yarın Adalet, Güvenlik ve Dış Politika oturumlarının yapılacağını bildirerek, bu konuda bakanların sunumlarının olacağını kaydetti.

Daha sonra Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında "soru-cevap" şeklinde bir istişare toplantısı yapacaklarını ifade eden Çelik, "Daha sonra yine geleneğimizde olduğu gibi Genel Başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın bütün bu kamp sürecindeki tartışmaları da içeren değerlendirmesi ve diğer politik alanlarla ilgili mesajları temelinde kapanış konuşmasıyla birlikte kampımızı tamamlayacağız" diye konuştu.

"Tasarruf tedbirlerine uyarak minimum imkanla gerçekleşiyor"

Çelik, bir gazetecinin tasarruf tedbirlerine ilişkin sorusu üzerine, "Tasarruf tedbirleri her alanda geçerli. Bu kamp geleneksel olarak bir istişare kampı olduğu için gerçekleşiyor. Ama tabii bahsettiğiniz tedbirlere uyarak minimum düzeydeki bir şeyle, imkanla gerçekleştirmiş oluyoruz. Ama tabii siyaset, memleketin meselelerinin konuşulması meselesidir. Tasarruf da memleket için yapılıyor. Siyaset de onun için bu çerçevede gerçekleşiyor" diye konuştu.