Gündem

Sözcü: Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından "çadır satmasıyla" tepki çeken Kızılay’a çadır dikimi için askeri personel gönderilmiş

24 Nisan 2024 06:42

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ilk günlerinde deposundaki çadırları para karşılığı Ahbap Derneği'ne sattığı ortaya çıkan Kızılay’a, deprem sonrasında terzi görevinde bulunan 31 askeri personel gönderildiği ileri sürüldü.

50 bini aşkın insanın hayatını kaybettiği depremin ardından bölgeye geç yapılan müdahalenin yanı sıra Kızılay’ın bölgeye çadırları geç ulaştırması ve AHBAP'a depremzedeler için çadır satması büyük tepkilere yol açmıştı.

Sözcü’den Hazar Dost’un haberine göre, Jandarma Genel Komutanlığı’nın 2023 faaliyet raporunda deprem sonrasında tartışmaların odağındaki Kızılay’a çadır dikimi için askeri personel gönderilmiş. Rapora göre Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın emrinde olan Dikimevi Müdürlüğü’nde terzi görevinde bulunan 31 personeli, deprem sonrasında Kızılay’a çadır dikimi için gönderilmiş. Çadırların farklı kurumlara parayla satıldığı tartışmalarının yaşandığı o günlerde o çadırların dikiminde askerler de görev almış.


TIKLAYIN - Kızılay iştirakinin Ahbap’a çadır satması tartışmaları ile ilgili neler biliniyor?