Gündem

Sözcü yazarı Ege Cansen’den İstanbul’a taşınan Hazine ve Maliye Bakanlığı binasına tepki: Al sana israfın daniskası

09 Kasım 2023 10:20

Sözcü yazarı Ege Cansen, Ankara'da Eskişehir yolu üzerinde Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak kullanılan binanın depreme karşı dayanıksız olduğunun tespiti sonrasında yapılan aramalar sonucu bulunan yeni binanın İstanbul Ataşehir’de olmasına tepki gösterdi.

Cansen, “Mal sahiplerinin kısmetine bak! Merkez Bankası da kısmen (yoksa tamamen mi?) buraya taşınmıştı. Şimdi binlerce aile kurulu düzenini bozup evini İstanbul'a taşıyacak. Al sana israfın daniskası” diye yazdı.

Cansen’in yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Ankara'da Eskişehir yolu üzerinde Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak kullanılan devasa bir bina var. Bu binanın kolonları, Güney'deki son depremler yüzünden (Ankara'daki diğer resmi ve özel binalarda ne kadar hasar var acaba?) çatlamış. Bu hasar ODTÜ tarafından da tespit edilmiş. Bunun üzerine binanın betonarme taşıyıcı sistemi güçlendirilmiş. Ama bu güçlendirme de (herhalde) yanlış yapıldığından binanın ilk depremde yıkılma tehlikesi ortadan kalkmamış. Yetkililer, binanın en kısa sürede tahliye edilmesine karar vermiş. Bakanlık, benzer kapasitede yeni bina aramaya başlamış ve böyle bir bina bulunmuş. Nerede mi? İstanbul'da Ataşehir'de Finans Merkezi'nde. Orada bir türlü kiracı bulamayan dev bir bina boşmuş. Mal sahiplerinin kısmetine bak! Merkez Bankası da kısmen (yoksa tamamen mi?) buraya taşınmıştı. Şimdi binlerce aile kurulu düzenini bozup evini İstanbul'a taşıyacak. Al sana israfın daniskası.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.