Gündem

Sözcü yazarı Erkin: Erdoğan’ın korkusu teşkilatların çözülmesi

"Erdoğan'ın sözleri 'Lider benim ve teşkilat/kadrolar moralinizi bozmayın' diye algılandı"

18 Nisan 2024 09:01

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimden sonra gerçekleştirilen partisinin ilk grup toplantısında yaptığı açıklamalarını değerlendirdi. Erdoğan’ın teşkilatların çözülmesinden korktuğu çıkarımını yapan Erkin, “Erdoğan, ‘kuruluş kodlarına dönelim’ diyenlere, ‘yumuşama’ isteyenlere karşı ‘eski AKP’yle devam, teşkilatlar ayakta kalın, çözülmeyin’ mesajı verdi diyebiliriz” değerlendirmesinde bulundu.

Erkin, Erdoğan’ın açıklamalarını değerlendirdiği bugünkü yazısında, “AKP içinde yaşanan bir tartışmayı Ankara’yı yakından takip edenlerin verdiği bilgiler üzerinden aktarayım: ‘AKP ve Beştepe içinde bir kanat, ‘1994 ruhu diyenler YRP ve Saadet’e, 2002 kodlarına dönmek isteyenler Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’na katılsın, 15 Temmuz’dan sonra oluşan ittifakı isteyenler de parti içinde kalsın’ diyordu. Dünkü konuşma, 15 Temmuz 2016’da yaşanan darbe girişiminin üzerinden oluşan yeni paradigmaya bir bakıma sahip çıktı.’ Hatta Erdoğan’a göre; AKP-MHP ortaklığı seçimden birinci parti çıktı” diye yazdı.

Erkin, Erdoğan’ın “Eleştiri tamam ama AK Parti’yi eleştiri ya da özeleştiri maskesi altında hırpalamaya kalkışanlara asla müsaade etmeyiz” sözlerinin satır aralarının da “Lider benim ve teşkilat/kadrolar moralinizi bozmayın” şeklinde değerlendirildiğini kaydetti.

Erkin, “Erdoğan, ‘kuruluş kodlarına dönelim’ diyenlere, ‘yumuşama’ isteyenlere karşı ‘eski AKP’yle devam, teşkilatlar ayakta kalın, çözülmeyin’ mesajı verdi diyebiliriz. Ancak... Burada belirleyici olan ekonomi ve uluslararası ilişkiler notunu da bir kenara düşelim” diye yazdı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


Erdoğan'ın seçim sonrası gerçekleştirdiği ilk grup toplantısı için tıklayın.