Gündem

Sözcü yazarı: Meclis’te yakında silahlar da konuşursa şaşırmayın!

Necati Doğru, Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na yönelik 2020 yılında sarf ettiği hakaretlerini hatırlatarak "Bugüne böyle gelindi" dedi.

18 Ağustos 2024 10:21

Sözcü yazarı Necati Doğru, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Gezi tutuklusu TİP milletvekili Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararını görüşmek üzere olağanüstü toplanan Meclis Genel Kurulu’nda çıkan yumruklu kavgaya ilişkin olarak kaleme aldığı yazısında “Meclis’te yakında silahlar da konuşursa şaşırmayın” dedi.

Necati Doğru, cumhurbaşkanı ve AKP genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2020 yılında partisinin grup toplantısında o yıllarda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için “haysiyetsizdir... onursuzdur... şerefsizdir...” kelimelerini kullandığını hatırlattı. CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’un bu sözlere yaptığı basın toplantısında, “haysiyetsiz... onursuz... şerefsiz...” kelimeleriyle cevap vermesinin ardından o dönem AKP Bitlis Milletvekili olan Vahit Kiler tarafından hedef gösterilmesini hatırlattı.

Doğru, “2020 yılında AKP’den; 'Cumhurbaşkanı’na kimsenin hakaret etmeye hakkı yoktur ama Cumhurbaşkanının da kimseye hakaret etme hakkı olmamalıdır' diyen bir vicdanlı ses konuşsun, Cumhurbaşkanı bizzat partisi tarafından ‘özür dilemeye’ çağrılsın diye umut ettik. Çağıran olmadı. Boş yere bekledik. Bugüne böyle gelindi” diye yazdı.

TIKLAYIN - TBMM'de Can Atalay oturumunda şiddet görüntüleri; AKP'li Alpay Özalan, Ahmet Şık'a saldırdı, iki vekil yaralandı!