Ekonomi

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu: 1.4 milyar dolarlık zarar Diyanet'in bütçesinin yarısı bile etmiyor

16 Eylül 2024 10:01

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Birkaç ağacın taşınması bahane edilerek başlatılan Gezi olaylarının Türkiye'ye doğrudan maliyeti 1.4 milyar dolardır" sözlerine ilişkin olarak, "Ne Gezi protestolarıymış arkadaş. Bundan 11 yıl önce gerçekleşti, hâlâ ekonominin Gezi sebebiyle düzelemediğini iddia etti" dedi.

Muratoğlu, yazısında şunları söyledi:

"Erdoğan'ın; 'Birkaç ağacın taşınması bahane edilerek başlatılan Gezi olaylarının Türkiye'ye doğrudan maliyeti 1.4 milyar dolardır' deyip işi bugün yaşanan krize bağlaması enteresan değil mi?

Ne Gezi protestolarıymış arkadaş. Bundan 11 yıl önce gerçekleşti, hâlâ ekonominin Gezi sebebiyle düzelemediğini iddia etti.

Peki, Uhud da okçuların tepeyi terk etmesine ne demeli? Hiç mi payı yok bugünkü ekonomide yaşanan krizde izleri? Aklıma Hitit tabletleri de geliyor ama hadi onlara hiç girmeyeyim şu anda...

Dediği 1.4 milyar dolarlık zararı doğru kabul etsek bile Diyanet'in 2024 yılı 3 milyar dolarlık bütçesinin yarısı bile etmiyor.

Yahu bu ülke daha kutusundan çıkartamadığı S-400 füzelerine 2.5 milyar dolar saymadı mı? Koskoca ülke için 1.4 milyar dolar para mı?"

 

Annesi ve babası Can Atalay'ın "suçlarını" anlatıyor