Gündem

Sözcü yazarı, Özgür Özel ve CHP’ye sert tepki: Böyle "suyuna tirit muhalefet" olmaz!

"İktidarı ne zaman silkeleyeceksiniz muhteremler?"

19 Haziran 2024 10:31

Sözcü yazarı Rahmi Turan, CHP’de değişen yönetimi, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ikinci parti konumuna düşen AKP’ye karşı “pasif” muhalefet yapmakla suçladı. “AKP’nin bu kerametinde, CHP’nin pasif muhalefetinin büyük rolü var!” diyen Turan, “. Böyle ‘Suyuna tirit muhalefet’ olmaz! Sormak lâzım! İktidarı ne zaman silkeleyeceksiniz muhteremler?” ifadelerini kullandı.

Turan, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşeceğini açıklayan Özgür Özel’e yönelik kullandığı “Saray’la müzakere edilmez, mücadele edilir” ifadesini hatırlattı; “büyük bir gerçeklik payı var” dedi. Turan, “Yandaşların ve yandaş medyanın hararetle desteklemeleri bile Özgür Özel’in doğru yolda olmadığını gösteriyor!” görüşünü ifade etti.

Rahmi Turan’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"AKP’nin bu kerametinde, CHP’nin pasif muhalefetinin büyük rolü var! CHP yerel seçimlerde birinci parti oldu ama buna rağmen iktidarın dümen suyunda gidiyor görüntüsü yarattı. Böyle ‘Suyuna tirit muhalefet’ olmaz! Sormak lâzım! İktidarı ne zaman silkeleyeceksiniz muhteremler? Sen sıkıştırmazsan, sen zorlamazsan, hiçbir zaman erken seçim olmaz! Kılıçdaroğlu’nun ‘Saray’la müzakere edilmez, mücadele edilir’ sözünde inanın ki, büyük bir gerçeklik payı var.

Yumuşak muhalefeti tercih eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ‘Halk isterse erken seçim olur’ demesi anlamsızdır! Halk, seni birinci parti yaparak iktidarın değişmesini istediğini anlattı. Başka nasıl anlatsın? Noterden mektup mu göndersin? Vatandaş bu iktidarın değişmesini istiyor ama Özgür Özel’in anlamadığı görülüyor. Yandaşların ve yandaş medyanın hararetle desteklemeleri bile Özgür Özel’in doğru yolda olmadığını gösteriyor!"

Yazının tamamını okumak için tıklayın.