Gündem

Sözcü yazarı Zeyrek: Yazık oldu Çavuşoğlu’na; eminim Nureddin Nebati gibi o da “Bana da bu fırsatlar verilseydi ben de yapardım” diyordur

13 Eylül 2023 08:59

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır Cumhurbaşkanı Abdül Fettah Sisi ile el sıkışmasını hatırlattığı bugünkü yazısında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu için “yazık oldu” dedi.

Çavuşoğlu döneminde dış politikada bozulan ilişkilere dikkati çekerek “değerli yalnızlık” betimlemesi yapan Zeyrek, G20 zirvesine işaret ederek, şunları kaydetti:

Erdoğan artık Sisi ile sıkça görüşüyor, işbirliği açıklamaları yapılıyor. Süleyman Soylu'nun deyişiyle “FETÖ'nün finansörleri” olan Birleşik Arap Emirlikleri artık “Türkiye'nin finansörü”. Kaşıkçı ile ilgili sert açıklamaları hatırlıyorsunuz değil mi? “Kaşıkçı'nın ölümü benim sorumluluğumda” diyen Suudi Kralı, saçtığı dolarlarla artık en kıymetli konuk muamelesi görüyor. Suudi Arabistan ve BAE ile ilişkilerini düzelten Esad pas verse, bizimkiler Esad'la da yakında görüşürler. İsrail ile ilişkiler ise geçmişte hiçbir şey yaşanmamış gibi sürüyor. Sanki ABD elçiliği hala Kudüs'te değil. Sanki İsrail daha yeni Batı Şeria'ya operasyon yapmadı. Amerika zaten yeniden “dost” oldu. Avrupa'yla ilişkilerin düzeltilmesi için de bir çaba var. Çiçeği burnunda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da Şimşek gibi “doğru adımları atabilme” rahatlığı içinde. Ben Türkiye'nin dış politikasında normalleşme gerektiğini düşünen biri olarak olup bitenden rahatsız değilim. Bilakis ilişkilerin çeşitlenmesini destekliyorum. Ancak yine de “Yazık oldu Çavuşoğlu'na” demeden edemiyorum. Eminim, Nebati gibi O da bugünlerde “Bana da bu fırsatlar verilseydi ben de yapardım” diyordur.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.