Politika

Suavi konserini iptal eden CHP'li Seydişehir belediye başkanı: Hassasiyet taşıyan bir bölge, olay çıkabilirdi

"Emniyet birimlerinin de bize tavsiyesi neticesinde kendimiz bir karar alarak iptal ettik"

23 Ağustos 2024 20:53

Ülkü Ocakları'nın itirazlarının ardından sanatçı Suavi'nin konserini iptal eden CHP’li Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, konserin iptal kararını "Hassasiyet taşıyan bir bölge, olay çıkabilirdi" sözleriyle savundu.

İstanbul'un Beykoz ilçesinde düzenlenen '19 Ağustos Dünya Beykozlular Günü' kutlamaları sırasında sahne alan sanatçı Suavi’ye yönelik saldırı girişimine yönelik tepkiler sürerken, sanatçının Seydişehir’deki 30 Ağustos konseri de iptal edilmişti. Yerel haber sitesi Seydişehir'in Sesi'nin aktardığına göre, Seydişehir Ülkü Ocakları Başkanı Akın Bozkurt, konserin iptal edilmesiyle ilgili belediyeyle görüştüklerini söylemiş, "Görüşmeler sonucunda Seydişehir Belediyesi tarafından konser iptal edilip, milli vicdandaki açılan yara büyümeden kapanmıştır" ifadelerini kullanmıştı.

Ülkü Ocakları itiraz etti, konser iptal edildi: Suavi’nin avukatından açıklama

Suavi konserini iptal eden belediyenin CHP'li olması tepkileri artırırken, söz konusu Seydişehir Belediye Başkanı Ustaoğlu, DW Türkçe'den Kıvanç El'e konuştu.

"Birtakım sıkıntılar, problemler olduğunu söylediler"

Ustaoğlu'na "Suavi konserini neden iptal ettiniz?" sorusuna, konserin çok önceden planlandığını belirterek, "30 Ağustos Zafer Bayramı için 4 günlük bir etkinliğe hazırlandık" diye konuştu. Ancak 19 Ağustos'ta Beykoz'da yaşanan olaylar sonrasında belediye yönetimleri ile konuyu yeniden değerlendirdiklerini ve konserin verilmesi kararını da tekrar gözden geçirdiklerini aktardı. Ustaoğlu, "Bizim bölgemiz de bu konularda hassas bir bölge ve toplumsal olaylar çıkma ihtimali olan bir yer. Çevremizde de yine oldukça hassasiyet taşıyan bölgeler var" sözleriyle karara götüren süreci açıkladı.

Emniyet güçlerinden de kendilerine bazı bilgiler geldiğini sözlerine ekleyen Ustaoğlu, "Birtakım sıkıntılarla problemler olduğunu söylediler. Bununla ilgili görüşmemiz lazım dedik. Kendileriyle de görüştük. Bu görüşmenin neticesinde biz kendisini (Suavi) aradık, nezaketli bir şekilde, iptal etmemiz gerektiğini söyledik ve konseri iptal ettik" dedi.

TIKLAYIN - Seydişehir Belediye Başkanı, "Genel merkezden tepki almadık" demişti, Suavi'yi ziyarete giden Özel, "Konser iptalini doğru bulmuyorum" dedi

"Bir belediye başkanı, Ülkü Ocakları'ndan talimat almaz"

DW Türkçe, Ustaoğlu'na, iptal kararını Ülkü Ocakları Seydişehir Şubesi'nin duyurduğunu hatırlatıp, onlarla da görüşüp görüşmediklerini ve iptalde etkilerinin olup olmadığını sordu. Ustaoğlu, bu soruya şöyle cevap verdi:

"Takdir edersiniz ki bir belediye başkanı, Ülkü Ocakları'ndan talimat almaz, talimat derecesine varacak direktif de almaz. Burada oluşacak herhangi bir olumsuzluk, tüm etkinlik takvimimizi etkileyip bizi sıkıntıya sokar. Toplum içinde de herhangi bir kavga gürültü ortamı oluşmaması adına, emniyet birimlerinin de bize tavsiyesi neticesinde kendimiz bir karar alarak iptal ettik."

"CHP Genel Merkezi’nden tepki söz konusu değil"

Bu karar sonrası siyasi olarak sert eleştirilere maruz kaldıklarını da kaydeden Ustaoğlu, sürecin sansasyonel bir durum haline getirildiğini söyledi. CHP Genel Merkezi’nden üç yönetici ile görüştüklerini de aktaran Ustaoğlu, "Sadece bilgi verdim. Bize gelen bir olumsuzluk ya da tepki söz konusu değil, tepki almadık" diye kararı kendilerinin aldığına tekrar vurguladı.

"Sanatçının bu derece tepki göstermiş olmasından ben rahatsız oldum"

Suavi konserinin yeniden programa alınmayacağını da belirten Ustaoğlu, "Sanatçıya biz nezaketli olarak durumu ifade etmişken, sanatçının bu derece tepki göstermiş olmasından ben rahatsız oldum. Sanıyorum ki önümüzdeki süreçte de böyle bir konser tekrarlanmaz" diyerek yakın gelecekte bir Suavi konseri ihtimalinin düşük olduğunu ifade etti.