Dünya

Sudan'da hastane yakınına bomba düştü, çocuklar hayatını kaybetti

12 Mayıs 2024 13:52

T24 Dış Haberler

Tıbbi yardım kuruluşu MSF, Sudan'ın batısındaki El Faşer kentinde bir çocuk hastanesinin yakınına bomba düşmesi sonucu iki çocuğun öldüğünü, çok sayıda kişinin de yaralandığını açıkladı.

Şehrin kontrolü için verilen mücadelede son zamanlarda çatışmalar yoğunlaştı. Şehir, Darfur bölgesinde ordunun elinde kalan son büyük kent merkezi.

Ordu, binlerce kişinin ölümüne ve milyonlarca kişinin evlerini terk etmek zorunda kalmasına neden olan iç savaşta bir yıldan uzun bir süredir paramiliter Hızlı Destek Güçleri (RSF) ile savaşıyor. RSF'nin geçen ayın ortasından bu yana kenti kuşatması ve saldırı tehdidinde bulunması nedeniyle tansiyon giderek yükseliyor.

Kentte serbest çalışan bir gazeteci BBC'ye yaptığı açıklamada, Cuma gününden bu yana kent sakinlerinin yoğun çatışmalara ve karşılıklı havan topu atışlarına tanık olduğunu söyledi.

Yardım kuruluşu BBC'ye gönderdiği kısa açıklamada, El Faşer'deki MSF destekli Babiker Nahar Çocuk Hastanesi'nin önünde gece boyunca meydana gelen patlamaların yoğun bakım ünitesinin üzerindeki çatının çökmesine ve burada tedavi gören iki çocuğun yanı sıra bazı bakıcıların da ölümüne yol açtığını söyledi.

Yaralanan 160 hasta, başka bir hastaneye sığındı. Saldırıdan kimin sorumlu olduğu belli değil.