Dünya

Suikastle öldürülen eski ABD Başkanı Kennedy'nin uzun iç çamaşırı, internetten 1 milyon dolara satıldı

eBay'de satışa çıkarılan uzun iç çamaşırında, Kennedy'nin onu sık sık giydiğini gösteren delik bulunuyor

08 Ağustos 2024 12:14

T24 Dış Haberler

Suikaste uğrayan eski ABD Başkanı John F. Kennedy'ni kan lekeli uzun iç çamaşırı eBay'de 1 milyon dolara alıcı buldu. Uzun iç çamaşırının ayak bileğine yakın bir yerinde kan lekesi olduğu ve bu lekede ABD'nin 35. başkanına ait DNA izleri olabileceği ortaya çıktı.

Kennedy 1961'den 22 Kasım 1963'te halkın gözü önünde bir suikast sonucu öldürülene kadar başkan olarak görev yaptı. Yaklaşık 62 yıl önce ölmüş olmasına rağmen, giysileri hala gün yüzüne çıkıyor ve açık artırmaya çıkarılıyor. 

eBay'de satışa çıkarılan uzun iç çamaşırında, Kennedy'nin onu sık sık giydiğini gösteren delik bulunuyor. 

Kan lekeleri de ancak bir fotoğrafçının kıyafetlerin fotoğraflarını çekmesi için tutulmasıyla ortaya çıktı.

Uzun iç çamaşırı, 1998 Kennedy müzayedesinde hatıra eşyası satıcısı ve koleksiyoncusu Richard Wilson'a satılan iki çiftten biri. Daha sonra 2002 yılında bir katalogda listelenmiş ve daha sonra özel bir satışta satın alınmıştı.

Satıcı, "Bunları yirmi yıldan uzun bir süre önce satın aldığımızda, iç çamaşırlarının birkaç fotoğrafını çekmiştik ve daha sonra yaklaşık yirmi yıl boyunca güvenli bir kasada sakladık" dedi. "Kimse bize lekelerden bahsetmedi ya da biz onları fark etmedik. Ta ki şimdiye kadar" ifadelerini kullanan satıcı, "Ne keşfettiğimizi daha iyi anlayabilmek için, bu yaralanmaya neden olabilecek olası koşulları anlamaya çalışarak adli tıpla iletişime geçtik" diye devam etti.