Gündem

Süleyman Soylu'nun, 'dokunulmazlık' başvurusuna AKP'den değerlendirme: "Soylu bizim için çok kıymetlidir"

Yılmaz: "Soylu, dünyanın da hayranlığını kazanan başarılı bir bakanlık süreci, başarılı bir terörle mücadele süreci gerçekleştirmiş değerli devlet adamıdır"

01 Ağustos 2024 16:22

Eski İçişleri Bakanı, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti (AKP) İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu'nun milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM’ye yaptığı başvuruyu değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, Soylu’nun eleştiriler karşısında kendine özgü bir duruş sergilediğini söyledi.

"'Dokunulmazlığımı da kaldırın, gerekirse hepsini' diye konuşabilecek kadar bir özgüven taşıyorum demektir. O da bir başka erdemdir" diyen Yılmaz, Soylu için "Ama bizim için çok özeldir. Çok kıymetlidir” ifadelerini kullandı.

"Değerli bir devlet adamıdır"

Soylu’nun İçişleri Bakanlığı döneminde terörle mücadeleye yönelik önemli hizmetler verdiğine vurgu yapan Yılmaz, “İçişleri Bakanlığı zamanında Türkiye’nin terörle mücadelesinde dünyayı da hayretler içerisinde bırakan, dünyanın da hayranlığını kazanan başarılı bir bakanlık süreci gerçekleştirmiş değerli bir devlet adamıdır. Bizim bakanımız, evladımız, değerimizdir” diye konuştu. (AA)

TIKLAYIN - Süleyman Soylu, "dokunulmazlığının kaldırılması" başvurusu yaptı