Gündem

Suna ve İnan Kıraç Vakfı'ndan Yeni Akit Gazetesi'nin iddialarına yanıt

"Pera Müzesi, kuruluş amaçlarına uygun olarak, toplumsal hayata katkıda bulunmak amacıyla kültür ve sanat alanındaki çalışmalarını nitelikli etkinliklerle sürdürmektedir"

28 Haziran 2024 13:26

T24 Haber Merkezi

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, Yeni Akit Gazetesi'nin 21 Haziran 2024 tarihli "Rahmi Koç’un Eniştesinden Sapkın Seans" başlıklı haberine karşı bir açıklama yayınladı. Açıklamada, haberde yer alan İnan Kıraç ile ilgili ifadelerin gerçeği yansıtmadığı ve İnan Kıraç'ın bahsi geçen olaylarla hiçbir ilgisi olmadığı belirtildi.

Vakıf, İnan Kıraç'ın kültür, sanat ve profesyonel yönetime olan saygısı gereği Pera Müzesi'nde yer alan programlara müdahale etmediğini vurguladı. Programların, Pera Müzesi yönetimi ve Pera Film Programı Seçici Kurulu tarafından bağımsız bir şekilde hazırlandığı ve hayata geçirildiği açıklandı.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Yeni Akit Gazetesi’nin 21 Haziran 2024 Cuma günkü nüshasında “Rahmi Koç’un Eniştesinden Sapkın Seans” başlıklı yazıda yer alan Sayın İnan Kıraç’la ilgili beyanın Sayın Kıraç’la hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı’nın kurucusu Sayın İnan Kıraç, kültüre, sanata ve profesyonel yönetime duyduğu saygı gereği Pera Müzesi’nde yer alan hiçbir programa müdahale etmemiş olup program, Pera Müzesi yönetimi ve Pera Film Programı Seçici Kurulu tarafından hazırlanarak hayata geçirilmiştir.

Pera Müzesi, kuruluş amaçlarına uygun olarak, toplumsal hayata katkıda bulunmak amacıyla kültür ve sanat alanındaki çalışmalarını nitelikli etkinliklerle sürdürmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi"