Gündem

Suudi Arabistan’da gözaltına alınan gazeteci Kurtuluş Demirbaş serbest bırakıldı

11 Temmuz 2024 18:03

U19 futbol maçlarını takip etmek için görevli gittiği Suudi Arabistan'da Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin bazı açıklamaları nedeniyle Suudi yetkililer tarafından gözaltına alınan Gazeteci Kurtuluş Demirbaş, serbest bırakıldı. 

Kurtuluş Demirbaş, U19 maçlarını takip için görevli olarak Suudi Arabistan’a gitti. Kurtuluş Demirbaş'ın eşi Pınar Demirbaş, 6 Temmuz'da Türkiye'ye dönecek olan eşinin dönmediğini belirtti. Eşiyle en son 5 Temmuz Cuma günü konuştuğunu ifade eden Pınar Demirbaş, "Son konuşmamızda 'Eşyalarımızı toparlıyoruz. Yola çıkacağız. İstanbul’a indiğimizde haber vereceğim' dedi. Sabah 'günaydın' mesajı attım ama 5 gündür yanıt alamadım, gözaltına alındığını ekip arkadaşlarından öğrendim" demişti. Kurtuluş Demirbaş'ın Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin bazı açıklamaları nedeniyle Suudi yetkililer tarafından gözaltına alındığı belirtilmişti. 

Demirbaş, Taif'te tutulduğu cezaevinden bugün serbest bırakıldı. Diplomatik kaynaklar konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı: 

“Vatandaşımız Kurtuluş Demirbaş, girişimlerimiz neticesinde, Taif’te tutulduğu nezarethaneden bugün salıverilmiştir. Cidde Başkonsolosluğumuz vatandaşımızın durumunu yakından takip etmekte olup ailesine düzenli olarak bilgi verilmektedir.”