Medya

T24 muhabiri Cengiz Anıl Bölükbaş, 'İliç'te göçüğe giden yol' haberiyle Musa Anter Gazetecilik Ödülü aldı: Hakikatin kendi sesinin yankısında boğulmaması için gazetecilikte ısrar edeceğiz

"Haberi, büyük bir felaket karşısında gazetecilik refleksinin anında harekete geçmesinin ne denli hayati önemde olduğunu gösteriyor. Okurlara bilgi vermenin yanı sıra felaketi izleyen, olay yerine koşan tüm gazeteciler için de yol haritası oluşturdu Bölükbaş’ın bu haberi"

22 Eylül 2024 21:25

T24 Medya

“İliç’te göçüğe giden yol: Siyanür sızdırdı, ruhsatı iptal edilmedi, vergi borcu silindi, kârlarını katladı” haberiyle Musa Anter Gazetecilik Ödülü'nü alan T24 muhabiri Cengiz Anıl Bölükbaş, "Ödülümü, genç bir gazeteciye el veren, tüm bilgi ve birikimini paylaşmaktan sakınmayan, gazeteciliğin gazetecilikten başka misyonu olmadığını öğreten, gazetecilikte ısrar etmeme vesile olan, hayatımdaki en değerli insan olan T24 Ankara Temsilcisi Gökçer Tahincioğlu'na ithaf eediyorum" dedi.

Hakikatin yanında olmanın bedelinin soruşturmalar, gözaltılar, cezaevleri, sürgünler ve ölümler olduğuna dikkat çeken Bölükbaş, gazeteciliğin abluka altına alındığı bir süreçte, başta genç gazeteciler olmak üzere "gazetecilere gazetecilik yapabilecekleri bir mecra sunduğu" için T24 Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın'a da teşekkür etti. 

"Bölükbaş’ın haberi, tüm gazeteciler için de yol haritası oluşturdu"

Diyabarkır'da 20 Eylül 1992’de JİTEM tarafından katledilen Musa Anter ve görevi başında yaşamını yitiren Özgür Basın çalışanları anısına düzenlenen ve bu yıl 31.’cisi düzenlenen Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri'nin sahiplerine verildi. T24 muhabiri Cengiz Anıl Bölükbaş, İliç’te göçüğe giden yol: Siyanür sızdırdı, ruhsatı iptal edilmedi, vergi borcu silindi, kârlarını katladı haberiyle Türkçe haber dalında ödülünü aldı. 

Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde  düzenlenen törende, Türkçe Haber Jürisi, Bölükbaş’ın haberine verilen ödülle ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Siyanürlü altın madenciliğinin yapıldığı İliç (Licik)’te “Göçüğe giden yol” haberi, büyük bir felaket karşısında gazetecilik refleksinin anında harekete geçmesinin ne denli hayati önemde olduğunu gösteriyor. Göçüğün meydana gelmesinden sadece altı saat sonra o güne kadarki süreç, iktidara yakın şirkete ruhsat ayrıcalığı, siyanür sızıntısının örtbas edilmesi, bakanlığın ÇED raporunda toprak kayması riskinin yok sayılması gibi göçüğe davetiye çıkaran tüm gelişmeler satırlara dökülmüştü. Okurlara bilgi vermenin yanı sıra felaketi izleyen, olay yerine koşan tüm gazeteciler için de yol haritası oluşturdu Bölükbaş’ın bu haberi."

 Cengiz Anıl Bölükbaş'ın tüm haberleri için tıklayın

 

"T24 yazarı Tolga Şardan'ın dediği gibi, 'Biz gazetecilik yapıyoruz, o kadar'"

Bölükbaş ise ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Gazetecilik yapmaya başladığımda masamızın arkasında, sırtımızı dayadığımız iki fotoğraf vardı. Biri Metin Göktepe, diğeri Musa Anter'di. Anter adına düzenlenen bu ödülü almak bu yüzden benim için onur kaynağı.

Gazeteciliğin ve gazetecilerin nasıl bir atmosferde var olduğu ortada. Hakikatin yanında olmanın bedeli soruşturmalar, gözaltılar, cezaevleri, sürgünler ve ölümler oluyor. Tam da bu noktada, ödülümü, genç bir gazeteciye el veren, ona ufuk gösteren, tüm bilgi ve birikimini paylaşmaktan sakınmayan, gazeteciliğin gazetecilikten başka misyonu olmadığını öğreten, gazetecilikte ısrar etmeme vesile olan, hayatımdaki en değerli insan olan T24 Ankara Temsilcisi Gökçer Tahincioğlu'na ithaf etmek istiyorum. Ayrıca gazeteciliğin abluka altına alındığı böylesi bir süreçte, başta genç gazeteciler olmak üzere gazetecilere gazetecilik yapabilecekleri bir mecra sunan T24 Kurucu Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın'a da çok teşekkür ederim.

Yakın zamanda tutuklandıktan sonra serbest bırakılan T24 yazarımız Tolga Şardan, 'Biz gazeteciyiz, gazetecilik yapıyoruz, o kadar' demişti. Bizler de gazetecilikteki ısrarımızı sürdüreceğiz. Hakikatin kendi sesinin yankısında boğulmaması için, onu duymaya, ona kulak vermeye, onu yazmaya, hakikatin yanında durmaya devam edeceğiz. Ape Musa'nın sesi de genç gazetecilerin kaleminde yankılanacak."

Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Ödülleri belirlendi; 'Türkçe Haber Ödülü' T24 muhabiri Cengiz Anıl Bölükbaş'ın 'İliç'te göçüğe giden yol' haberine verildi

 

Kızılcık Şerbeti’nin iftiracı “deli kadınları” iş başında; Sönmez ve Pembe’ye sevgili adayı yok mu?