Çevre

T24'ün ısrarla takip ettiği Sinpaş Kızılbük'teki inşaat durduruldu

Marmaris Belediyesi zabıtaları çevrecilerin ihbarını değerlendirerek inşaatın devam ettiğini yerinde tespit etti ve inşaatı durdurdu

Marmaris Beleriyesi inşaatı mühürledi.

30 Mayıs 2024 12:28

Candan Yıldız

Sinpaş Holding’in Muğla Marmaris’te Kızılbük otel ve devre mülk konut inşaatı durduruldu.

T24’ün de takibini yaptığı ve çevrecilerin "doğa talanı" olarak niteledikleri, 205 bin metre kare büyüklüğündeki Sinpaş Kızılbük otel ve devre mülk konut inşaatı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 10.03.2005 tarihli ve "15 Mayıs-15 Ekim ayları arasında inşaat faaliyetlerine yasak" getiren genelgesine rağmen devam ediyordu.

Konunun basına yansıması sonrası Marmaris Belediyesi hareke geçerek, inşaat alanında çalışmaların devam ettiğini yerinde tespit etti. Belediye inşaatı mühürledi.

Marmaris Kent Konseyi, Sinpaş’ın “Peyzaj çalışması yapıyoruz, belediyeden izin aldık, başka bir şey yapmıyoruz" açıklamasının doğru olmadığını yerinde tespit etmek için sabah erken saatlerde onlarca çalışanı taşıyan servis araçlarının inşaat alanına giriş yaptığını belirledi.

Marmaris Kent Konseyi üyeleri, durumu zabıtaya bildirdi. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü de onlarca zabıta ekibi eşliğinde inşaat alanına gelerek yerinde incelemelerde bulundu.

Acar Ünlü-Marmaris Belediye Başkanı

İnşaat alanında beton döküldüğü, demir atıldığı, kaplama yapıldığı yerinde tespit edildi. Belediye Başkanı Ünlü, "Bu yaptığınız suç, inşaatı derhal durdurun ve boşaltın" diyerek alandan ayrıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yaz yasağına uymayan Sinpaş Kızılbük inşaatı durduruldu.

Başkan Ünlü'den Sinpaş'a talimat!

İnşaat yasağına rağmen inşaat çalışmalarının devam ettiği yönünde çıkan haberler üzerine Sinpaş inşaatına denetimde bulunan Ünlü, "Şu an itibariyle inşaat faaliyeti bitti. Arkadaşlar gerekli işlemleri yapacak, inşaat duracak!" talimatı verdi.

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, inşaat yasağına rağmen çalışmaların devam ettiğine yönelik çıkan haberler üzerine Sinpaş inşaatına baskın denetimde bulundu. Zabıta ekipleriyle birlikte inşaata giden Başkan Ünlü, inşaatın tüm alanlarında incelemeler yaptı.

İnşaatta kaçak olarak yapılan çalışmaların durdurulması talimatını veren Başkan Ünlü, zabıta ekiplerinin 7/24 bölgede kalacağını da söyledi. İnşaat yetkilileri ile görüşen Başkan Ünlü, "Şu an itibariyle inşaat faaliyeti bitti. Arkadaşlar gerekli işlemleri yapacak, inşaat duracak! Bu son uyarımızdır" diye konuştu.

TIKLAYIN | Sinpaş Kızılbük, inşaat yasağından muaf mı?

TIKLAYIN | Marmaris Kızılbük’teki beton yığını için sürpriz açıklama: Erdoğan incelenmeye alınmasını istedi!

TIKLAYIN | Şinpaş’ın Marmaris Kızılbük’teki tartışmalı otel projesine “ÇED” onayı