Spor

Tahliye krizi çözüldü, F1 pisti 30 yıllık yeni kiracısına geçti: İstanbul Park’ta yeni dönem

30 Mayıs 2024 12:51

Formula 1 pistinin bulunduğu Tuzla’daki İstanbul Park arazisinde tahliye krizi çözüldü. 2 Nisan’da düzenlenen ihaleyi kazanarak pistin 30 yıllığına yeni işletmecisi olan Can Bilim Eğitim Kurumları A.Ş. dün itibarıyla pisti eski kiracı Intercity’den devraldı.

Pistin devir sürecinde Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) yetkilileri de oradaydı. Pistin yeni kiracısı ve TOSFED, kira sözleşmesi Temmuz 2023’te sona eren Intercity’nin pisti tahliye etmemesinin F1 yarışlarının 2026’da Türkiye’ye gelme ihtimalini zora soktuğu hakkında ortak görüş bildirmişti.

Pistin tahliye süreciyle ilgili Hürriyet’e açıklamalarda bulunan TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı, “İstanbul Park’ta yeni dönem, hayırlı olsun. Cumhuriyet tarihimizin en büyük spor tesisi olan İstanbul Park’taki işgalin sonlandığı ve pistte yeni bir dönemin başladığı bugünün, otomobil sporları açısından milat olduğunu düşünüyoruz. Devletimizin büyük bir vizyonla yaklaşık 20 sene önce hayata geçirdiği ve bugün bile dünyanın en güzel yarış pistlerinden biri olan İstanbul Park’ın, sonunda tüm sporcularımıza ve Türk sporuna açılmasını, çok büyük bir mutlulukla karşıladık” dedi.