Kültür-Sanat

Tarihçi Prof. Dr. Özlem Kumrular hayatını kaybetti

29 Mayıs 2024 20:06

“Kösem Sultan”, “Haremde Taht Kuranlar - Nurbanu ve Safiye Sultan” romanlarının yazarı Prof. Dr. Özlem Kumrular, 50 yaşında hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz yıl İsviçre'nin Zürih kentinde geçirdiği trafik kazası sonrası yoğun bakıma alınan Kumrular, hayatını kaybetti.

Doğan Kitap'tan açıklama

Doğan Kitap tarafından yapılan açıklamada, "Geçirdiği talihsiz kaza sonrası bir süredir yaşam mücadelesi veren yazarımız Prof. Dr. Özlem Kumrular’ı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Sevenlerine ve yakınlarına sabırlar dileriz" denildi.

Özlem Kumrular kimdir?

1974 yılında İstanbul’da doğan Prof. Dr. Özlem Kumrular, lisansını Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nde, yüksek lisansını aynı üniversitenin tarih bölümünde, doktorasını ise İspanya’da Salamanca Üniversitesi’nde tamamladı.

“Kösem Sultan”, “Haremde Taht Kuranlar - Nurbanu ve Safiye Sultan” gibi tarihi kurgu romanlar da kaleme alan Kumrular, “Sultanın Mutfağı” incelemesiyle Osmanlı saray mutfağına derinlemesine bakış getiren bir esere imza attı.

"Haksız yere sahipli hayvanı öldürme" suçundan yargılanmıştı

Özlem Kumrular, 'Çıtır' isimli köpeği yaşadığı apartmandan uzaklaştırarak ölümüne neden olduğu iddiasıyla hakim karşısına çıkmıştı.

Çıtır'ın aynı apartmanda yaşayan Kumrular tarafından hayvan barınağına bırakıldığı öğrenilmiş, bakımevinden de, kendilerine koma halinde getirilen Çıtır'ın 2 Eylül'de öldüğü açıklaması yapıldı.

Akademisyen hakkında, "Haksız yere sahipli hayvanı öldürme" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.