Gündem

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, yangınlardaki son durumu açıkladı: Ula ve Yatağan'dan sonra Aydın Bozdoğan'daki yangın da kontrol altına alındı

19 Ağustos 2024 11:58

Güncelleme: 19 Ağustos 2024 21:57

Manisa'nın Gördes ve Uşak'ın Eşme ilçelerinde çıkan orman yangınlarının kontrol altına alındığını açıklayan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, daha sonra yaptığı açıklamada Muğla Ula ve Yatağan'daki yangınların kontrol altına alındığını duyurdu. Yangınlardaki son durumu aktaran Bakan Yumaklı yaptığı paylaşımda "Aydın Bozdoğan'daki orman yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. İzmir Menderes'teki yangını tamamen kontrol altına almak için ekiplerimizin müdahaleleri sürüyor" dedi.

Muğla Ula ve Yatağan'dan sonra Aydın Bozdoğan'daki yangın da kontrol altına alındı

Muğla Ula ve Yatağan'daki yangınların kontrol altına alındığını duyuran Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı sosyal medya hesabından son yaptığı paylaşımda Aydın Bozdoğan'daki orman yangını kontrol altına alındığını duyurdu. Yangınlarla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Yumaklı paylaşımında şunları söyledi,

"Aydın Bozdoğan'daki orman yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. İzmir Menderes'teki yangını tamamen kontrol altına almak için ekiplerimizin müdahaleleri sürüyor."

AFAD Başkanı ve İzmir Valisi, orman yangınlarının bilançosunu açıkladı

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde devam eden orman yangınlarına ilişkin son durumu değerlendiren AFAD Başkanı Okay Memiş ve İzmir Valisi Süleyman Elban, hasar tespit çalışmaları ve yangınların sebeplerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Memiş, ilk belirlemelere göre üç ilde 142 yapının yangınlardan etkilendiğini ve bu yangınların yüzde 90'ının insan kaynaklı olduğunu ifade etti. Vali Elban ise, yangınların büyük çoğunluğunun ihmal sonucu çıktığını belirterek, Menderes ilçesindeki yangının her an kontrol altına alınabileceğini söyledi. Ayrıca, hasar tespit çalışmalarının başladığını ve 45 binanın hasar gördüğünü tespit ettiklerini ekledi.