Gündem

Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden açıklama; Ankara'ya getirilen hastalıklı köpeklerin akıbeti ne oldu?

11 Haziran 2024 08:19

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Şanlıurfa’dan Ankara’ya getirilen köpeklere ilişkin “İlimizde bir klinikte tespit edilen ve bazılarında çeşitli hastalıklar olduğu anlaşılan bahse konu yavru ve yetişkin köpekler aynı gün Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teslim edilmiş ve müşahede altına alınmıştır” açıklamasını yaptı.

TIKLAYIN - Hastalık taşıyan köpekleri Ankara'ya getirdiği iddia edilen Buket Özgünlü tutuklandı

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Şanlıurfa’dan Ankara’ya getirilen köpeklere ilişkin açıklamada bulundu. Müdürlük, köpeklerin bazılarında hastalık tespit edildiğini ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teslim edildiğini bildirdi.

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün açıklaması şöyle:

“Bazı basın ve yayın kuruluşları ile sosyal medya platformlarında Şanlıurfa'dan yasadışı yollarla şehrimize gelen sahipsiz hayvanların salıverildiğine yönelik dezenformasyon içerikli yayın ve paylaşımlar yer aldığı görülmektedir. İlimizde bir klinikte tespit edilen ve bazılarında çeşitli hastalıklar olduğu anlaşılan bahse konu yavru ve yetişkin köpekler hayvan sağlığında görevli Veteriner Hekimlerimiz nezaretinde aynı gün Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teslim edilmiş ve müşahede altına alınmıştır. Ölü olduğu anlaşılan köpekler de incelenmek üzere il Müdürlüğümüz tarafından alınarak Etlik Veteriner Merkez Kontrol Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne teslim edilmiştir. Konuyla ilgili süreç İl Müdürlüğümüz tarafından tüm boyutlarıyla takip edilmektedir. İddia edildiği üzere hayvanların salıverildiği bilgisi gerçeği yansıtmamaktadır.”