Gündem

Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman'dan "800 gün" paylaşımı: Bir masuma ve ailesine bu kadar acı çektirmenin, gerçekten ne anlamı var?

03 Temmuz 2024 16:15

T24 Haber Merkezi

Gezi Parkı davası tutuklusu, şehir plancısı Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman, eşinin 800 gündür cezaevinde olduğunu belirterek, "Tayfun, kızı olmadan 800 gün yaşlandı, Vera 800 gün babasız büyüdü. Vera yaşamının çoğunu babası suçsuz yere hapisteyken geçirdi. Ömrümüzden gitti, günlerimizden gitti. Tayfun’un suçsuzluğunu tekrar ve tekrar kanıtladığımız 800 günün sonunda, biz hâlâ adaleti bekliyoruz. Tayfun’un mesleğini ve anayasal görevini yapmaktan, ülkesini sevmekten, hukuku ve diyaloğu savunmaktan başka eylemi olmadığı ortada. Bir masuma ve ailesine bu kadar acı çektirmenin, gerçekten ne anlamı var?" dedi.

Meriç Demir Kahraman, sosyal medya hesabından eşi Tayfun Kahraman ve kızları Vera ile çekildikleri bir fotoğrafı paylaşarak, şunları kaydetti:

"800 gün oldu. Sayıyla 800, yazıyla sekiz yüz gün.

Her günü ailemiz için ızdıraba dönüşen, masum olduğu ayan beyan ortada olan eşim ve meslektaşım Tayfun Kahraman’ın bizden ayrı tutulduğu 800 adet 24 saat geçirdik.

800 gün boyunca, dişimizi sıkarak adalet bekledik.

800 gün boyunca sevincimizi de acımızı erteledik.

800 gündür doya doya gülemedik.

800 gündür hayatımız dondu, her şey yarım kaldı.

Tayfun kızı olmadan 800 gün yaşlandı, Vera 800 gün babasız büyüdü.

Vera yaşamının çoğunu babası suçsuz yere hapisteyken geçirdi.

Ömrümüzden gitti, günlerimizden gitti. Tayfun’un suçsuzluğunu tekrar ve tekrar kanıtladığımız 800 günün sonunda, biz hâlâ adaleti bekliyoruz.

Tayfun’un mesleğini ve anayasal görevini yapmaktan, ülkesini sevmekten, hukuku ve diyaloğu savunmaktan başka eylemi olmadığı ortada.

Bir masuma ve ailesine bu kadar acı çektirmenin, gerçekten ne anlamı var?"