Gündem

Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Demir Kahraman'dan "normalleşme çağrısı"

13 Haziran 2024 10:43

Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan şehir plancısı Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Demir Kahraman, sosyal medya üzerinden bir paylaşımda bulundu. Meriç Demir, kızları Vera'nın her Cuma günü babasını ziyaret etmek için Silivri'deki Marmara Cezaevi'ne gittiğini, ancak bu Cuma günü ilk kez gitmeyeceğini belirtti. Bunun yerine Vera, okulunda arkadaşlarıyla bir bayram sofrası kuracak.

Meriç Demir, "111 hafta boyunca her Cuma günü Vera okul yerine Silivri’ye gitti. 111 hafta boyunca her Cuma günü Vera’nın üstü arandı. 111 hafta boyunca her Cuma günü Vera babasıyla konuşurken sözleri ‘görüş bitti’ uyarısıyla yarım kaldı" diyerek yaşadıkları zorlukları dile getirdi. Ayrıca, eşinin haksız yere tutuklu olduğunu ve bu süre zarfında ailece yaşadıkları mağduriyeti vurguladı.

Meriç Demir, eşi Tayfun Kahraman'ın suçsuz olduğunu, şiddet veya suçla hiçbir bağlantısının olmadığını ifade ederek, "Normal yaşamak istiyoruz" talebini yineledi. Tüm yetkililere ve siyasilere seslenen Meriç Demir, ailesinin yaşadığı bu zor duruma dikkat çekti ve ülkenin, yargının ve ailelerinin normalleşmesi çağrısında bulundu.

Meriç Demir Kahraman'ın paylaşımının tamamı şu şekilde:

"İlk defa bir Cuma günü, yarın, Vera Silivri’ye babasını görmeye gidemeyecek. Babasının hiç götüremediği okulunda arkadaşlarıyla bayram sofrası kuracaklar. Babam soframıza gelecek mi diye sordu. Çünkü “normali” bu!

111 hafta boyunca her Cuma günü Vera okul yerine Silivri’ye gitti.

111 hafta boyunca her Cuma günü Vera’nın üstü arandı.

111 hafta boyunca her Cuma günü Vera babasıyla konuşurken sözleri “görüş bitti” uyarısıyla yarım kaldı.

111 hafta boyunca Vera babasının ne zaman eve döneceğini sordu.

Haksızlığı haykıran sözlerimiz bir duvardan yansıyıp boşlukta asılı kaldı. Yaşadığımız zulmü bildiği halde susanlar adına biz utanıyoruz.

Vera’dan ve Tayfun’dan çalınan 111 hafta geri gelmeyecek. Ancak en zor zamanlarda masaya uzlaşmak üzere oturan, hukuk ve diyalog yolunu seçen eşim Tayfun Kahraman’ın eskisi gibi bu ülke için değer üretebilmesi için adım atılabileceğini biliyorum. Herkes biliyor.

Basit ve çok haklı bir talebimiz var: Hayatında şiddete, suça bulaşmamış bir aile olarak “Normal yaşamak istiyoruz.”

Bugün tüm yetkililere, tüm siyasilere tekrar sesleniyorum: 111 haftadır süren bu fotoğraflardaki anormalliğe son verin. Vera, babası ve arkadaşları arasında, cezaevine veya okula gitmek arasında seçim yapmak zorunda kalmasın. Yargı normalleşsin, ülkemiz normalleşsin, ailemiz normalleşsin."