Dünya

Taylor Swift, başkanlık yarışında Kamala Harris'i desteklediğini açıkladı

11 Eylül 2024 07:23

T24 Dış Haberler

ABD'li pop yıldızı Taylor Swift, Donald Trump ve Kamala Harris'in karşı karşıya geldiği başkanlık münazarasının sona ermesinden kısa bir süre sonra Kamala Harris'i başkan olarak desteklediğini açıkladı. 

Pop yıldızı, Instagram hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Çoğunuz gibi ben de münazarayı izledim ve değerlendirmemi yaptım. 2024 Başkanlık Seçimi'nde oyumu Kamala Harris ve Tim Walz'a vereceğim. Harris'e oy veriyorum çünkü o, savunulması gereken haklarımızı düşündüğümde ihtiyacımız olan savaşçı ve benim de inandığım davalar için savaşıyor. Bu ülkede kaos değil, sakinlik tarafından yönetilirsek çok daha fazlasını başarabileceğimize inanıyorum" diye yazdı. 

Swift, Harris'i "istikrarlı, yetenekli bir lider" olarak niteledi.

Şarkıcı, Trump'ı yanlış şekilde desteklediğini gösteren bir yapay zeka fotoğrafının Trump'ın internet sitesinde yayınlanmasının ardından oy verme kararını kamuoyuyla paylaşmaya karar verdiğini söyledi.

Swift, "Bu durum, yapay zeka ve yanlış bilgi yaymanın tehlikeleri hakkındaki korkularımı yeniden canlandırdı ve beni, bir seçmen olarak bu seçim için gerçek düşüncelerim konusunda çok şeffaf olmam gerektiği sonucuna götürdü" diye ekledi.

Swift'in Harris'e verdiği destek, iki adayın kürtaj hakları, ekonomi ve göç gibi konularda tartıştığı 90 dakikalık hararetli bir başkanlık tartışmasının ardından geldi.