Ekonomi

TCMB Başkanı Karahan, ABD'de Fed Başkanı Powell ile bir araya geldi

27 Ağustos 2024 21:12

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, ABD'de önemli merkez bankacıların ve finansal piyasa katılımcılarının katıldığı Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu kapsamında ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell ile görüştü.

Karahan ve Powell'ın görüşmesi, sempozyumun yapıldığı ABD'nin Wyoming eyaletinin Jackson Hole kasabasında gerçekleşti.

Dünyanın en önemli merkez bankacıları ve finansal piyasa katılımcıları, her yıl ekonomik görünümleri ve para politikalarını görüşmek üzere ABD'nin Wyoming eyaletinin Jackson Hole kasabasında bir araya geliyor. Önemli ekonomik verilerin finans piyasalarında bir araya geldiği sempozyumda, bu yıl "Para politikasının etkinliğinin ve iletiminin yeniden değerlendirilmesi" teması ele alındı.

Kansas City Fed'in ev sahipliğinde 1978'den bu yana düzenlenen sempozyumun bu yılki teması kapsamında, küresel ekonomiyi etkileyen birçok önemli gelişme tartışıldı.

Covid-19 salgınının yol açtığı ani bozulmanın hafiflemesi, ticari ağların değişmesi ve küresel finansal akış tepkileri ile ekonomilerin nasıl yapılandırıldığına dair uzun süreli etkiler de sempozyumda ele alındı.