Spor

TFF başkanı Hacıosmanoğlu'nun istifa çağrısına ilk yanıt: MHK istifa etti

Merkez Hakem Kurulu başkanı ve 8 üye istifa etti

20 Temmuz 2024 20:15

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu’nun "tüm kurullar istifa etsin" çağrısına ilk karşılık Merkez Hakem Kurulu’ndan (MHK) geldi. Başkan Ahmet İbanoğlu ile sekiz üye istifalarını federasyona iletti.

Seçimi kazandıktan sonra yaptığı konuşmada mevcut kurulların istifasını isteyen başkan Hacıosmanoğlu, liglerin başlamasına az bir süre kala yeniden yapılanma için hazırlıklara başladı.

Başkan İbanoğlu ve kurul üyeleri istifa etti

Yeni yönetimin çağrısına ilk karşılık Merkez Hakem Kurulu’ndan geldi. Başkan Ahmet İbanoğlu ile sekiz üye istifalarını federasyona iletti. Özellikle Tahkim ve Disiplin kurulları için deneyimli ve tarafsızlığı bilinen hukukçularla temasa geçildiği, istifaların tamamlanmasından sonra yeni görevlendirmelerin açıklanacağı belirtildi.

Eski hakem Barış Şimşek ön planda

Futbol federasyonlarının en sıkıntılı oldukları Merkez Hakem Kurulu için yoğun bir kulis çalışması başladı. Kurul başkanlığı için eski hakem Barış Şimşek, Metin Tokat, Mustafa Çulcu ve Ferhat Gündoğdu’nun adı geçerken, gelecek hafta Riva’da yapılması gereken sezon öncesi hakem seminerinin akıbeti de yeni bir sorun yarattı.

UEFA eğitimcisi Hugh Dallas’ın sözleşmesi, Büyükekşi federasyonu tarafından yenilenmediği için seminerde kimlerin ders vereceği belirsizliğini korurken, TFF hakem fitness danışmanı Werner Helsen’in bu açığı kapatmak için davet edildiği öğrenildi.