EURO 2024

TFF'nin EURO 2024 kafilesi için çarpıcı iddia: 613 davetli götürüldü

18 Haziran 2024 16:14

TFF'nin, Almanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda Milli Takım kafilesi dışında 613 davetlinin masraflarını karşıladığı iddia edildi.

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Almanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda Milli Takım kafilesi dışında 613 davetlinin masraflarını karşıladığı iddia edildi. TFF ve bakanlıktan henüz bir açıklama gelmedi.

Spor yazarı Tahir Kum, X hesabından TFF’nin Almanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’na TFF Yönetim Kurulu'nun aileleriyle davet edildiğini belirterek Milli Takım kafilesi dışında 613 davetlinin masraflarını karşılandığını iddia etti.

Kum, yaptığı paylaşımda “İngiltere Federasyonunun sadece Milli Takım kafilesinin masraflarını karşıladığı, Fransa’nın kafile dışında 27, İsviçre’nin 14, İspanya’nın 40 ve Portekiz’in de 33 davetli götürdüğü şampiyonaya 613 misafir davet eden TFF tarihi bir rekora imza attı” ifadelerini yazdı.

Misafir listesinin bir kısmını paylaşan Kum “600 küsürlük dev bir misafir listesiyle DÜNYA futbol tarihine geçen TFF(!); alt yaş milli takım teknik direktörlerinden tek bir ismi dahi davet etmediği EURO 24’e yönetim kurulunu (yedekler dahil) aileleriyle davet ederken, Riva’daki YK asistanlarının da götürülmesi dikkat çekti” ifadelerini kullandı.

Kum bir sonraki paylaşımında ise şunları yazdı:

"Sezon boyu skandallarıyla gündeme gelen TFF şimdi israflarıyla gündemde 630 kişilik misafir kadrosuyla tarihe geçen TFF’nin EURO 24 faturasının 3 milyon €’yu bulması kulüpleri harekete geçirdi TFF’den davetli listesinin kamuoyu ile paylaşılması istendi"

Faruk Bildirici: Etik dışı

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gazetecilerle gittiği Roma gezisini hatırlatarak iki durumu da eleştirdi. TFF'nin 36 gazeteciyi turnuva için Almanya'ya götürdüğünü aktaran Bildirici, şunları yazdı:

"İmamoğlu'nun Roma gezisinin hesabını soran medya, Futbol Federasyonu'nun Euro 2024 için Almanya'ya 500-600 davetli götürmesinin maliyetini soramayacak!  Çünkü davetlilerin 36'sı futbol yazarı. 10 günde 3 maç izleyip kalan zamanda turistik gezi yapacaklar. Tüm harcamalar TFF'den.

Futbol medyası, bırakın TFF'nin, kamu bütçesini yüzlerce davetli için çarçur etmesinin hesabını sormayı, davetli sayısını haber bile yapamıyor. Hem de 36 futbol yazarının  davetliler arasında olması, TFF Başkanı Büyükekşi'nin yüzlerce kişiyi davet etmesini meşrulaştırıyor. Almanya gezisinin maliyetinin TFF'den karşılanmasını kabul eden futbol yazarlarının bu davranışı etik dışı. Kamu yararını savunmak yerine kamu zararını desteklemiş oluyorlar."