Gündem

THY uçağında olay çıkarıp "seni işten attırırım, 10 fabrikam var" yolcuya 9 yıl hapis istemi

Berat Güdül savunmasında "bana sonda takılmıştı" ifadelerini kullandı

02 Ekim 2024 07:44

İstanbul’dan Londra’ya gitmeye hazırlanan uçakta olay çıkararak kabin görevlileri ve kendisini almaya gelen polislerle tartışan Berat Güdül hakkında dava açıldı. "Seni işten attırırım, 10 fabrikam var" diyerek zorluk çıkartan Güdül’ün 9 yıla kadar hapsi istendi.

Türk Hava Yolları’nın 14 Eylül’de İstanbul-Londra uçağına binen Berat Güdül, koltuk numarasının değiştirildiğini gerekçe göstererek olay çıkardı. Kalkışa hazırlanan uçakta hosteslere küfür ve hakaret ederek etrafa zarar vermeye başladı.

Bütün uyarılara rağmen bu hareketlerine devam edince uçak pilotu polis çağırdı. Güdül, ters kelepçe yapılarak uçaktan indirildi. Hakkında tutulan tutanak da savcılığa gönderildi.

"Bana sonda takılmıştı" savunması

İfadesinde Londra’da bir üniversitede işletme okuduğunu ve babasının işleriyle de ilgilendiğini söyleyen Güdül "8 numara koltuğumu 17 ile değiştirmişler. 17 numaraya oturdum, daha evvel bana sonda takılmıştı, bu sağlık sorunumdan dolayı olaylar gelişti" dedi.

Kabin görevlilerine yönelik hakaret ve küfürleri için "Ortaya söylemiş olabilirim, onlara söylemedim" diyen Güdül tutuklandı.

TIKLAYIN | THY uçağında olay çıkarıp "benim 10 tane fabrikam var" diyen yolcu tutuklandı

Polisler ve kabin memurları müşteki oldu

Güdül’ü uçaktan çıkarmaya gelen polisler de müşteki sıfatıyla ifade verdi. Polislerden biri ifadesinde "Uyarılarımıza rağmen kabin ekibine ‘Seni işten attırırım, 10 fabrikam var’ gibi tehdit ve hakaretlerine devam etti. Direnmesi üzerine de kelepçe taktık" dedi. Kabin memurları da kendilerine hakaret ve küfürler eden Güdül’den şikâyetçi oldular.

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı Berat Güdül hakkında "görevi yaptırmamak için direnmek" ve "kamu malına zarar vermek" suçlarından 9 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Güdül’ün tutukluluğu devam ediyor.

Ne olmuştu?

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Londra seferini yapan uçakta Berat Güdül, kendisinin 10 bin TL'ye, yanındaki yolcunun ise 4 bin TL'ye bilet aldığını söyleyerek bağırmaya başladı.

Kabin memurlarına hakaret ve küfür eden, kendisini sakinleştirmeye çalışan polislere de "Benim 10 tane fabrikam var" diyerek kendisine dokunamayacağını söylemişti.